Barkod Yazıcı

Barkod Yazıcı
BARKOD YAZICI NEDİR?
 
Mağazalarda ürünlerin üzerinde bulunan dikey aralıklı, kalın ve ince çizgilerden oluşan, alt kısmında numara ve birkaç harf içeren etiketlere barkod ismi verilmektedir. Bu etiketler yapışkanlı etiketlerdir ve seri üretimle ürünlere yapıştırılmak üzere çıkarlar. Bu etiketlerin basımını sağlayan makinelere ise barkod yazıcı ismi verilmektedir. Bu makineler piyasa önceden firmalar tarafından, çok büyük firmalar hariç, alınmamaktaydı. Onun yerine matbaa üretimi yapılmaktaydı. Bu durum ise basımı yavaşlatmakta, işleri zorlaştırmaktaydı. Ancak piyasa çıkan yeni ve göz alıcı ürünler, kaliteli markaların sunumuyla birleşince de barkod yazıcılar her firma tarafından kullanılmaya başladı.
 
Şimdi neredeyse tüm firmaların depolarında barkod yazıcılar bulunmaktadır. Bu yazıcılar birçok işi kolaylaştırmaktadır. Sadece satışa sunulan ürünlerde barkod yazıcılar kullanılmaz. Barkod yazıcıların kullanım alanı oldukça geniştir. 
 
BARKOD YAZICILAR NERELERDE KULLANILIR?
 
Öncelikle barkod yazıcıların mağazaların depolarında kullanılarak ürün takibini kolaylaştırdığını söyleyebiliriz. Aynı zamanda kasaya giden ürünlerin satış işlemleri için fiyat bilgisini sunmakta etkili olan barkod etiketlerini basarlar. Barkod yazıcılar takip işinde de şirketlere oldukça yardımcı olurlar. Şirketler, özellikle de büyük çapta şirketler personel giriş çıkış işlemlerini gerçekleştirirken barkod yazıcıların etkisini çok görmektedir. Sadece şirketler değil dernekler ve vokaller de üye takibini yaparken bu barkod yazıcıların faydasını inkar edemez. Giren çıkan üyelerin bilinmesi derneğin takibi açısından kolaylaştırıcı etki yapmaktadır.
 
Ayrıca kamera sistemleri ve güvenlik aşamasında da barkod yazıcılar kullanılmaktadır. Bazen de turistik amaçlı gezilen görülen yerler olan tatil köylerinde kullanılmakta olan barkod yazıcılar müşteri takibini kullanmaktadırlar. Zaten marketlerin ürün stoğu takibinde de kullanıldığını biliyoruz. Bazen de otellerde kullanılmakta olup oda takip numaraları bu sistemle işlenmektedir. Bunların dışında kan bankaları, demirbaş takibi ve çeşitli takip gerektiren noktalarda da barkod yazıcıların gerekliliği inkar edilemez bir gerçektir. 
 
Barkod Yazıcı

PİYASADA TERCİH EDİLEN BARKOD YAZICILAR
 
Piyasada tercih sırasında olan ve en çok alınan belli başlı barkod yazıcılar bulunmaktadır. Bunlar çözünürlüğü yüksek ve kolay kullanıma sahip olduğu için tercih edilmekte olup ribon genişliğine göre de tasarruf sağlamaktadır. Barkod yazıcılarda aslında kalite, üretime en çok katkı sağlayan tasarruflu barkod yazıcılardadır. Piyasada en çok tercih edilen barkod yazıcıları şöyle sıralayabiliriz: 
 
1. HONEYWELL PC42T: Bu üründe ribon kapasitesi 300 metre olup oldukça yüksektir. Bu sebeple gerçek anlamda ekonomik ve kalitelidir. USB bağlantısı ve ethernet seçeneği ile kalitesine kalite katmaktadır. 
 
2. TOSHİBA FV4T:  En dikkat çeken yönü şık oluşudur. Her ortama uygundur. İsterseniz ofisinizde kullanabilirsiniz, isterseniz dar ve sıkışık olan deponuzda yer kaplamadığı için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kullanımının kolaylığı bu ürünü tercih sırasında üst noktalara taşımaktadır. Baskı hizmeti yönetilebilmektedir. Yani dilerseniz termal transfer, dilerseniz direk termal baskı yöntemini kullanabilirsiniz.
 
3. Zebra GC420T: Termal transfer yöntemiyle çalışan ribonlu barkod yazıcıdır. Oldukça kalitelidir ve kolay kullanıma sahiptir. 


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !