Aralikli oruç ile sağlikli bir şekilde kilo ver

Aralıklı Oruç ile Sağlıklı Bir Şekilde Kilo Ver

Aralıklı oruç nedir, diye merak edenlere hemen söyleyelim. Aralıklı oruç özellikle son dönemlerin popüler beslenme şekillerinden biridir. İngilizcesi intermittent fasting olan yöntemin asıl amacı vücudu uzun bir süre aç bırakarak dinlenmesini sağlamaktadır. Daha sonra dinlenen vücuda sağlıklı yiyecekler ile dengeli bir beslenme yapılır. Bu şekilde hem kişinin formu korunur hem de yenilen besinlere ekstra özen göstererek sağlıklı bir şekilde kilo verilebilir. Fakat aralıklı oruç yönteminde 16-8 ve 5-2 metodları bulunmaktadır. Bu metodlar kişilerin yaşam stiline ve beslenme şekline göre belirlenmektedir. En sağlıklı sonuçları elde etmek için kişilerin kendilerine uygun metodu iyi seçmeleri gerekmektedir.

Aralıklı Oruç Metodları Nelerdir?


Aralıklı oruç diyeti yaygın olarak 2 farklı metoda göre yapılmaktadır. Bu metodlar şu şekilde açıklanabilir;

● 5-2 Metodu: 5-2 metodu her gün uygulanacak bir aralıklı oruç metodu değildir. Diğer metoda göre daha sıkı olduğu için yalnızca bazı farklı dönemlerde uygulamak sağlıklı olucaktır. Metoda göre haftanın 2 günü sınırlı kalori alınır. Haftanın geri kalan 5 gününde ise çok dengeli ve sağlıklı bir beslenme yapılmalıdır. 

● 16-8 Metodu: Intermittent fasting için en çok kullanılan yöntem 16-8 metodudur. Günün 16 saati sadece sade kahve ve su ile geçirilmelidir. Geri kalan 8 saatte ise sağlıklı bir şekilde kalori alımı gerçekleştirilmelidir. 8 saatlik süre içerisinde alınan kalorilerin proteinlerden ve sebzelerden alınması gerekir. Bu saat diliminde sağlıksız bir şekilde beslenilmesi Aralıklı oruç yönteminin işe yaramasını engellemektedir. 16-8 metodunda kahvaltı öğününün atlanarak yapılması kişinin daha az zorlanmasını sağlayacaktır.

Aralıklı Oruç Diyetinin Faydaları Nelerdir?


Aralıklı oruç diyetinin birçok faydası bulunmaktadır. Ve yapılan araştırmalara göre Intermitting fasting yönteminin sağladığı faydalar şu şekilde açıklanmaktadır;

● Hayvanlarda yapılan deneylere göre intermittent fasting yöntemini yapanların daha uzun yaşayabildikleri görülmüştür. Belirli oranda yapılan kalori kısıtlamaları ile birlikte insan ömrü uzamaktadır.

● Beden sağlığını iyileştirir. Ve aynı zamanda hayatın daha kolay olmasını sağlar.

● Kanser, kalp hastalıkları ve alzheimer gibi bazı hastalıklardan korunmaya yardımcı olduğu belirtilmektedir.

● Aralıklı oruç diyet listesi tamamen uyulduğunda iyi oranlarda kilo verimi gerçekleşmektedir. Sağlıklı bir şekilde verilen kilolar yağdan gittikleri için bel bölgesinde gözle görülür derecede incelme gerçekleşir.

● Daha az öğün yenildiği için zaman tasarrufu yapılabilir.

Aralıklı Oruç Örnek Diyet Listesi


Aralıklı oruç diyet listesi kişiye bağlıdır. Fakat genel olarak herkese uyabilecek diyet listesi şu şekilde olmaktadır.

● Sabah: Sabah kalkıldığında sade kahve ya da yeşil çay tüketilebilir. Yemek yiyebilmek için ise saat 12.00'ye kadar beklenmelidir. Bu süre zarfında bol su tüketilmelidir.

● Öğlen: İlk öğün için tok tutacak besinler kullanılmalıdır. Örneğin balık ya da tavuk tercih edilebilir. Bu protein kaynaklarının yanında sebze de eklenebilir. 

● Ara öğün: 12:00 de yenilen ilk öğünden sonra acıkılır ise 15:00 da ara öğün yapılabilir. Bu ara öğünde badem ya da leblebi gibi kuruyemişler tüketilebilir.

● Akşam: Akşam yemeği 19:00'a kadar yenilmelidir. Akşam yemeğinde kırmızı et ya da ızgara tavuk tercih edilebilir. Bunların yanında salata da akşam yemeğinde yenilebilir.

Aralıklı Oruç ile Sağlıklı Bir Şekilde Kilo Ver

Juico ile Sağlıklı Bir Şekilde Kilo Ver


Intermittent fasting sağlıklı kilo vermek ya da kiloyu korumak için en ideal yöntemlerden biri. Belirli saatler içerisinde yenilen yemekler ile kilo verirken kaslardan değil yağlardan verilmektedir. Bu da vücudun kilo verme aşamasında daha iyi gözükmesini sağlar. Juico aralıklı oruç paketlerine sahip. Hem kilo vermek istiyor, sağlıklı yiyecekler için zamanın yok ise Juico senin için doğru adres! Juico'da bulunan aralıklı oruç paketlerinden sana uygun olanı seçebilir; gün içerisinde sana alabilirsin. Ve böylece yemek hazırlamak ile uğraşmaya gerek kalmadan intermittent fasting'ine başlayabilirsin. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !