Sahibinden Kiralık Bulmanın En Basit Yolu

Sahibinden kiralık ev, dükkân veya arsa bulmanın oldukça basit bir yolu var günümüzde. İnternet hayatımızın her alanında olduğu gibi kiralık ararken de hayatımızı kolaylaştırıyor artık. İnternette birçok emlak sitesi bulunuyor. Bu emlak sitelerinde emlakçıdan ve sahibinden olarak hem satılık hem de kiralık ev, dükkân ve arsa bulmak mümkün oluyor. İnternetteki bu emlak siteleri sayesinde kolaylıkla kiralamak istediğiniz her şeyi bulabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey önceden bütçenizi ve nasıl bir ev, dükkân veya arsa kiralamak istediğinize karar vermektir. Eğer kafanızda ne istediğinizi şekillendirdiyseniz emlak siteleri sayesinde kolaylıkla bulabilirsiniz. Emlak sitelerinden bütçenize ve istediğiniz özelliklere göre arama yaptırabilirsiniz. Bu sayede sizin ilginizi çekmeyen sahibinden kiralık ilanları ile boş yere zaman kayıp etmezsiniz. Aradığınız evi kolayca bulabilirsiniz.

Sahibinden Kiralık Alırken Kira Sözleşmesine Dikkat Edilmelidir
Eğer sahibinden kiralık almaya karar verdiğiyseniz ve aradığınız da bulduysanız geriye sadece kira sözleşmesine dikkat etmek kalıyor. Kira sözleşmesi oldukça önemlidir çünkü bir kiracı olarak sizin haklarınızı belirler aslında. Bu nedenle kira sözleşmesini imzalamadan önce dikkatle okumanız gerekir. Aksi takdirde kira sözleşmesini imzaladıktan sonra kiraladığınız kişi ile sorunlar yaşayabilirsiniz. Bir kira sözleşmesinin içermesi gereken bazı maddeler vardır. Bunların başından elbette ki kira miktarı ve sözleşme süresi geliyor. Bunun dışında kiralanan taşınmasın mahalle, sokak gibi bilgiler ile tam konumunun belirlenmesi gerekiyor. Eğer bir kira sözleşmesinde hangi maddelerin olması gerektiğinden emin değilseniz ve önemli bir maddenin unutulmasından korkuyorsanız hazır olarak satılan kira sözleşmelerinden kullanabilirsiniz. Bu sözleşmelerde sadece boş bırakılan alanları doldurmanız gerekir. Bu sayede önemli olan hiçbir maddeyi atlamadığınızdan da emin olabilirsiniz. Kira sözleşmesini her nasıl hazırlarsanız hazırlayın en önemli olan her zaman kira sözleşmesinin imzalanmadan önce dikkatlice okunmasıdır. Eğer dikkatlice okumazsanız sonradan kira sözleşmesi nedeni ile yaşayacağınız hiçbir sorunda haklı olduğunuzu iddia edemezsiniz. Bu nedenle imzalamadan önce kira sözleşmesini dikkatlice okuduğunuzdan ve her maddeyi de anladığınızdan emin olun. Eğer kira sözleşmesi anlamadığınız maddeler içeriyorsa bunları açıklığa kavuşturana kadar imzalamamanızda fayda vardır.

Sahibinden kiralık alarak emlakçıya komisyon bedeli ödemekten kurtulmanın yanı sıra kiraladığınız ev, dükkân veya arsanın her şeyi ile tam olarak sizin istediğiniz gibi olduğundan emin olabilirsiniz çünkü her şeyini kendiniz incelemiş olursunuz. Yani kiralamadan önce dikkatle inceleyin ki sonra bir sorun yaşamayın çünkü kendiniz bulduğunuz için şikâyete gidebileceğiniz bir yerde olmaz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !