Eksik diş kariyerinize engel oluyor!

Kim mağazada kendisine yardımcı olurken gülen bir elemanın ağzında dişlerinin olmadığını görmek ister? Ya da toplantıda sunum yapan üst düzey bir yöneticinin ağzında eksik dişi olduğunu gördüğünüz anda ne hissedersiniz? Eksik diş, kişilerin kariyer basamaklarını tırmanmasının önündeki en büyük engellerden biri…

Diş Hekimi Pertev Kökdemir; "Eksik diş problemi yaşayanlar iş dünyasında hep arka sıralarda yer alıyor. Öz güven eksikliğinden dolayı ön plana çıkmak istemiyorlar. Genellikle de mutfak, call-center gibi insanlarla daha az göz teması kurabilecekleri işlerde çalışmayı tercih ediyorlar" diyor.

Diş eksikliği aslında görsel bir sorun olmaktan ziyade sağlığımızı son derece olumsuz etkileyen, hastalıklara davetiye çıkaran bir durum. Dişlerini kaybedene kadar diş hekimine gitmeyen kişiler, dişlerini kaybettikten yani iş işten geçtikten sonra hekimlerin kapısını çalışıyor. Hâlbuki düzenli ağız ve diş sağlığı kontrolleri ile dişlerinizi kaybetmeyebilirsiniz.

EKSİK DİŞLİ KİŞİLER KARİYER BASAMAKLARINI NEDEN TIRMANAMIYOR?

Bir iş görüşmesine giderken kıyafetimize nasıl özen gösteriyorsak dişlerimize çok daha fazlasını göstermeliyiz diyen Diş Hekimi Pertev Kökdemir, "Eksik diş; sindirim problemlerinden ülsere, obeziteden kalp-damar hastalıklarına kadar pek çok hastalığa sebep oluyor. Ayrıca eksik dişler, kişilerin psikolojisini de bozuyor. Meslek hayatlarını sekteye uğratıyor. İş yerinde yükselemiyor, iyi pozisyonlara gelemiyorlar" diyor.

ŞİŞMANLIĞA DA YOL AÇIYOR

Diş hekimi Pertev Kökdemir; "Sağlıklı dişlere sahip olmanın önemi güzel bir gülüş ve yüz estetiği açısından kaçınılmazdır. Ancak dişlerin sindirim açısından da önemi unutulmamalıdır. İyi bir sindirim için ağzımıza aldığımız gıdalar olabildiğince çok çiğnenmelidir. Ağzımızda bulunan her bir dişin ayrı bir görevi vardır ve birinin eksikliği bile sindirim sistemimizi olumsuz etkileyebilir. Eksik diş nedeniyle yeterince çiğnenmeyen ve öğütülemeyen besinler bütün olarak yutulduğunda şişkinlik, gastrit ve ülser gibi mide problemlerine yol açar" diyerek eksik dişlerin sindirim sistemini olumsuz etkileyerek şişmanlığa da yol açtığını belirtiyor.

HASTALIKLAR KARİYER ÖNÜNDE CİDDİ ENGEL

Kökdemir; "Gülüşü tehdit etmediği sürece insanlar tarafından çok fazla önemsenmeyen diş çürükleri ve diş eti hastalıklarına bağlı diş kayıpları birçok hastalığın da başlangıcı olabilir. Bunlardan biri de günümüzün büyük problemi şişmanlık sorunudur. Çiğnenmeden yutulan besinlerden vücudumuz yeterince faydalanamadığı gibi bunların çoğu da yağ olarak depolanmaktadır. Bu durum ise obeziteye neden olmaktadır. Obeziteye bağlı olarak kalp-damar rahatsızlıklarında da artış gözlenmektedir. Bu hastalıklar da kariyeriniz önünde ciddi engel oluşturur" diyor.

SORUNLARI ERTELEMEYİN

Diş hekimi Pertev Kökdemir, "Bütün bu sorunlardan korunmak, konuşurken ellerinizle ağzınızı kapatmamak ve özgüvenle gülebilmek için ağız ve diş sağlığınıza gereken özeni göstermeli, diş ile ilgili sorunlarınızı erteleyerek son ana kadar beklememeli, diş eksikliklerinin uygun uygulamalarla giderilmesi gerektiğinin bilincinde olmalısınız. Hiç kimse eksik dişle kendisine gülümseyen birisinden hoşlanmaz. Hem hijyen, hem sağlık, hem de estetik açıdan dişlerinize gereken önemi ve özeni göstermelisiniz" diyerek uyarıyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !