Kilomuz karakterimizi ele veriyor

Araştırmalara göre kaç kilo olduğumuz nasıl bir karakterimiz olduğu konusunda bazı fikirler veriyor.

Aşırı kilolu, içinden geldiği gibi davranan, rekabetçi, depresif ya da zayıf olarak belirlenen genel karakter profilleri mevcut. Peki ya siz bunlardan hangisi oluyorsunuz?

Burada içinden geldiği gibi davranan, rekabetçi ve duygusal olarak dengeli olmayan insanlardan söz etmek mümkün. Uzmanlara göre, bu karakterde insanlar genellikle hayatının belli bir dönemine ulaştıklarında aşırı kilolu oluyorlar.

"İçinden geldiği gibi davranan; dürtüsel" profil
Bir kişinin gelecekte kilolu olup olmayacağı ile ilgili en önemli belirleyici davranış o kişinin dürtüsel bir karakteri olup olmaması. Peki sebebi nedir? İçinden geldiği davranan insanlar çok kolay bir şekilde disipline ettikleri davranışlardan uzaklaşabilirler ve önden planlamış oldukları gelecek hesaplamalarını bir kenara atabilirler. Diyet yapmak gibi mesela. Halbuki sağlıklı bir yaşam ve fit bir vücut için kararlı bir şekilde egzersiz yapmaları, diyet uygulamaları gerekebilir. Ruh hali değişimlerinden dolayı yapması gereken şeyleri öteleyebilir, burada da spora gitme ihtiyacını sürekli ertelemesi gibi davranışlar görebilir. Canı başka bir şey isterse eğer, onu takip ederek diğerlerinden vazgeçebilir.

"Rekabetçi" Profil
Rekabetçi kimseler ders çalışırken daha fazla strese girerler ve bu da vücutlarında kortizol (stres hormonu) salgılanmasına neden olur, bu da kilolarını arttıran bir etkendir.

"Depresif" Profil
Sürekli kilo verip sonra da onları zamanla geri alma döngüsüne düşmüş olan kimseler genellikle duygusal sabitliği yakalayamamış, özensiz kimseler olarak bilinirler. Bu iki özellikleri de onların negatif hisler taşımalarına, dürtüsel davranmalarına, depresif düşünceler geliştirmelerine neden olur; dolayısıyla da kilo alırlar. Depresif insanlar iştahlarında da sürekli değişimler yaşarlar böylelikle bu ifade edilen kilo alma-kilo verme döngüsüne girmeleri de kolaylaşır.

"Zayıf" Profil
Özenli kimseler hayatları boyunca daha sağlıklı bir hayat sürüyorlar. Böyle kişiler genelde ince ve sağlıklı kişiler oluyor. Hayatları boyunca kilolarında çok fazla dalgalanma olmadığı biliniyor. Araştırmalara göre, özenli kişiler diğer konularda olduğu gibi fiziksel özellikleri konusunda da öz disiplin uygulayabiliyorlar ve kilo düzenini iyi bir şekilde yönetebiliyorlar.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !