Erkeklerde kıldan tüyden sorunlara çözüm

İstenmeyen tüyler, bayanları olduğu kadar erkekleri de en çok uğraştıran bakım problemlerinden birisi. 

Özellikle erkekleri en fazla rahatsız eden alan ise, sırt bölgesi. Uzun yıllar boyunca bu istenmeyen tüylere çoğu geleneksel yöntemlerle üstesinden gelmeye çalışan erkeklerin imdadına ise lazer epilasyon yetişiyor.

"Erkekleri sırtlarında çıkan kıllar son derece rahatsız ediyor. Tüy dökücü krem kullanmayı tercih etseler de, son derece rahatsız ve konforsuz bir uygulama olduğunu da dile getiriyorlar. Lazer epilasyon ise oldukça başarılı çözüm olanağı sunduğu ve tam manasıyla istenmeyen tüylerden kurtardığı için, erkekler tarafından sıklıkla tercih edilen bir yöntem" diyen Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, kliniklerine epilasyon yaptırmak için gelen erkeklerin sayısının her geçen gün arttığını ifade etti.

Sırt bölgesine özel cihaz

"İstenmeyen tüylerin yok edilmesi amacıyla uzun yıllardır en çok tercih edilen lazer cihazlarından biri Alexandrite' tır. Alexandrite lazer kıl ve deride bulunan melanini hedef alarak tüyleri yok eden bir cihazdır ve sırt gibi geniş alanlar içinse son derece konforlu. Kılda bulunan melanin, lazer atışı esnasında ortaya çıkan enerjiyi emerek, enerjinin kıl köküne ulaşmasını sağlar. Kıl köküne ulaşan bu enerji orada ısıya dönüşür ve kıl kökünü yakarak tahrip eder.

Bu şekilde kılın yeniden çıkması önlenir. Dediğim gibi geniş bir alan olan sırt bölgesinde oldukça iyi sonuçlar alıyoruz" diyen Cihantimur, lazer epilasyon uygulamasının, kliniklerinde doktor kontrolü altında lazer epilasyon uzmanlarının yaptığını söyledi.

Çok fazla avantajı var

Op. Dr. Bülent Cihantimur Alexandrite lazerin avantajlarını şu şekilde sıraladı: "Uygulaması konforlu ve göreceli olarak ağrısızdır. Kısa sürede geniş alanlara uygulanabilir ve özel bakım gerektirmez. Uygulama esnasında cihazın hiçbir parçası cilde temas etmez, dolayısıyla hijyen problemleri yaşanmaz. Yanık oluşma riski çok düşüktür.

Tüm dünyada yaygın kullanımı ile elde edilen sonuçlar, Alexandrite lazer sistemlerinin açık renk cilt ve koyu renk kıllar üzerindeki etkinliğini kanıtlamıştır." Cihantimur ayrıca sırtlarındaki kıllardan rahatsızlık hisseden erkeklerin, özellikle bu mevsimde lazer epilasyona başlayarak, yaz mevsimine kadar sırtlarındaki kıllardan kurtulabileceğini ifade etti.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !