Karışık Meyve Suları Birçok Hastalıktan Koruyor

Farklı meyve karışımlarından oluşan meyve suları yüksek mineral ve bol vitamin içeriği ile yaz kış birçok hastalığa karşı koruma sağlıyor. Uzmanlar, özellikle gribal ve enfeksiyonel hastalıklardan korunmak için karışık meyve suyu içilmesini öneriyor

Yıl boyu hastalıklardan korunmak ve sağlıklı bir hayat sürmek için güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, karışık meyve sularının vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olduğunu belirtiyor. Sağlıklı bir ara öğün olan meyve suları, vucudu gün boyu zinde tutmaya yardımcı oluyor.

Portakal, elma, vişne, kayısı ve şefali gibi birçok meyveyi bir arada barındıran karışık meyve suları B ve C vitamini, kalsiyum, demir, magnezyum, protein ve karbonhidratlar ile birçok hastalığa yakalanmayı önlüyor.

Antioksidan özellikleri bulunan nar ve üzüm suyu barındıran karışık meyve sularının bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, “Yetersiz ve dengesiz beslenme vücut direncini azaltarak enfeksiyonel hastalıklara davetiye çıkarıyor. Özellikle mevsim değişikliklerinde direncin düşmesi ile birçok gribal enfeksiyonla karşılaşıyoruz. Bu hastalıklardan korunmak için ve tedavi sürecinde karışık meyve suları büyük fayda sağlıyor” şeklinde konuştu.

Hastalık döneminde metabolizmanın hızlandığını ve toksinlerle birlikte vücuttan birçok besin öğesinin atıldığını sözlerine ekleyen İnanç, gerekli besin depolarının yeniden tamamlanabilmesi için karışık meyve sularının yararlı olabileceğini vurguladı.

Hergün sabah ve günün ilerleyen saatlerinde içilecek iki bardak meyve suyu ile günlük enerji miktarının dengelenebileceğine değinen İnanç, ara öğün olarak karışık meyve sularının tüketilmesinin faydalı olacağını iletti.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !