Burnunuzun şekli nasıl olsun?

Burnunuzdan memnun değil, estetik operasyon yaptırmak istiyorsunuz ama ameliyat sonrasını kestiremediğiniz için cesaret mi edemiyorsunuz? 3 boyutlu görüntüleme sistemi ile burnunuzun ameliyat sonrası nasıl görüneceğini değişik açılardan görebilirsiniz.

Sadece yüzümüzün görünümünü değil, ifademizi de önemli ölçüde değiştiren burun ameliyatı sonrasını, ameliyat masasına yatmadan önce görmek mümkün. Üç boyutlu görüntüleme sistemi sayesinde, özel bir kamera sistemi ile yüzün farklı açılarından alınan dijital görüntüler, bir yazılım ile birleştirilerek burun ve yüz bölgesinin üç boyutlu görüntüsü oluşturuluyor. Oluşturulan görüntüler sayesinde ameliyat sonrası ortaya çıkacak yeni görüntü de öngörülebiliyor.

Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Teoman Dal, sistemin hastaya güven verdiğini belirterek şu bilgileri verdi:

“Burun estetik ameliyatlarında en önemli başarı kriteri hastaların ameliyat sonrasındaki mutluluğu yani ameliyattan beklentilerinin karşılanmasıdır. Bu nedenle ameliyat öncesinde beklentilerin çok iyi anlaşılması ve ameliyat planının arzu edilen sonuca ulaşacak şekilde yapılabilmesi gerekir.

Biz ameliyat sırasında yapılması talep edilen değişiklikleri, ameliyat öncesinde oluşturulan 3 boyutlu görüntüler üzerinde uygulayarak hastanın ameliyat sonrasında oluşacak görünümünü gerçekçi bir şekilde ortaya koyuyoruz. Böylelikle hasta, ameliyat sonrasında nasıl bir görünüme kavuşacağını görerek ameliyata yönelik taleplerini daha net ortaya koyabiliyor”

DOKTOR, BURNUMU BİRAZ DAHA KÜÇÜLT!
Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Teoman Dal, hastaların kendi görünümleri hakkında beklentilerini en doğru şekilde ifade edebilmelerine imkan tanıyan teknolojinin doktorlara da kolaylık sağladığını vurguladı.

Doç. Dr. Dal, burun ameliyatlarında kullanılan 3 boyutlu görüntüleme sistemi hakkında bir konuya ise dikkat çekti. Doç. Dr. Dal; “Ameliyat öncesi değerlendirmeler ve fotoğraf çekimleri dik pozisyonda yapılmasına karşın ameliyat yatar pozisyonda yapılır.

Ameliyatın başlangıcında burun üzerine yapılan enjeksiyonlar ve oluşan cilt ödemi nedeni ile özellikle burun dış görünümünü etkileyen bölgelerde çıkartılacak ya da eklenecek doku miktarı hakkında ameliyat sırasında karar vermek zorlaşabilmektedir.

Bu durumda hekimin doğru bir planlama yapması ve hastanın vaat edilen görüntüsüne ulaşılabilmesi için mümkün olduğunca ameliyat planına sadık kalması gerekmektedir. Bu konuda hastalara düşen en önemli görev ise ameliyattan beklentilerini çok iyi belirlemeleri ve bu beklentileri ameliyat öncesinde doktorları ile açık şekilde paylaşmalarıdır.”

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !