Saç Dökülmesinin Nedenleri ve Saç Ekimi


Saç dökülmesi genelde genetik kalıtım nedeniyle gerçekleşir. 

Bunun yanında saçların fazla yıpratılması, fazla kozmetik ürün kullanılması, sık fön ve boya yapılması, düzensiz beslenme, kalitelisiz uyku, cilt hastalıkları ( özellikle saç kıran ve kepek ), kan değerlerindeki bozukluklar, hormon düzeylerindeki aksaklıklar, troid hastalıkları, mantar hastalıkları, saç koparma hastalığı ( trikotilomani ), kanser tedavileri, vb. gibi nedenlerde saç yıpranmasına veya dökülmesine neden olabilmektedir. Bilinenin aksine genetik yatkınlık olsa bile diğer sayılan nedenlere dikkat edilirse saçlarımızı kaybetmeden bir hayat sürebiliriz.

Kadınlardaki saç dökülme problemleri genelde hemotokrit, demir, demir bağlama gibi kan değerlerinin düşmesi yani anemi ( kansızlık ) veya östrojen-testesteron dengesindeki bozukluklardır. Kadınlarda en sık saç dökülmesinin görüldüğü dönemler hamilelik ve menopoz dönemleridir. Genellikle kadınlarda ortaya çıkan saç dökülmesi, bağlı olduğu neden ortadan kaldırıldığında tekrar saç çıkışı ile sonlanır.

Saç Ekimin Sağlık Üzerindeki Etkileri

Başarılı yapılmış bir saç ekimi operasyonun sağlık üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi bulunmamaktadır. Tam tersine kişilerin kendilerine olan güvenlerini ve hayat kalitelerini artırmaktadır. Saç ekimi operasyonu bir doktor denetiminde uzman bir kadro tarafından yapılırsa operasyon sonrasında herhangi olumsuz bir durum oluşmaz. Saç ekiminde kullanılan cerrahi malzemeler steril edilmektedir. Tıbbi malzemeler ise disposible ( kullan at ) malzemedir.
Saçlı deride yoğun kan dolaşımı nedeniyle çok zor enfeksiyon oluşur. Buna rağmen operasyon sonrasında küçük dozda bir antibiyotik ve ağrı kesici kullandırılmalıdır.

Kadınlarda Saç Dökülmesi

Bir çok çevresel etmen ve genetik yapıdan dolayı kadınlarında saçları hızlı bir şekilde dökülmektedir.  Özellikle son zamanlarda kadınlarda artan bir saç dökülmesi gözlenmektedir.  Onbinlerce yıl erkeklerde görülen bu sorun, artık maalesef kadınlarımızda sıkça karşılamaktayız. Bu durum psikolojik tramvalar ve aşırı mutsuzluğu getirmemektedir. Eğer kendinizde saç dökülme belirtileri görmekte iseniz, hızlıca bir doktora görünmenizde fayda var.
Öncelikle uzman bir doktorla görüşmeden önce saç dökülmesi tedavisi için ürünler kullanmayın. Belli bir nebze için bitkisel çözümler sunan ürünler olabilse de siz yine doktorunuz dediğine kulak verin. Unutmayın saç dökülmesinin birinci sebebi aşırı strestir. Önce bunu stres etmeyerek başlayabilirsiniz.

Saç Dökülmesi için Vitamin

Sağlıksız bir beslenme ve yeterli derecede vitamin alınmaması saç köklerin zayıflattığı için dökülmeler yaşanmaktadır. Bunun için ilk yapmanız gereken bolca A vitamini içeren besinler tüketmeniz. Süt’ün her derda deva olduğu daha önceki yazılarımızda söylemiştik. Süt ürünleri, yumurta ve balığı düzenli bir şekilde tüketebilirsiniz.
Şunu unutmayın saç sağlığınız için herşey doğada var. Başka yerlerde aramaya gerek yok.
http://www.sactrendleri.com/2011/10/sac-dokulmesinin-nedenleri-sac-ekimi/
Kaynak:  
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !