Kadınları anlayabilme kılavuzu

Sevgili erkek okuyucular, sizi kadınları yanlış anlama derdinden kurtarıyoruz. Bakın, kadınlar ne söylediklerinde, aslında ne anlatmak istiyorlar...

Kadın ve erkeğin tamamen farklı dillerde konuştuğuna dair bir klişe vardır. Her klişe doğrudur diye bir şey yok tabii ama, söz konusu kadın ve erkek dili olunca ortada inanmamız gereken bir gerçek var demektir. Özellikle kadınların dilini çözmek, erkekler için efsanevi bir sorun gibidir. Bu defa erkekler için bir iyilik yaptık ve kadınları anlama kılavuzu hazırladık. 

Beyler, biz kadınların ne söyleyip, aslında ne demek istediğimizi anlamak için bu sözlüğe zaman ayırın! Bizden söylemesi...

Cuma akşamı ne yapıyorsun?

Kadının aslında söylemek istediği: Cuma akşamı birlikte bir şey yapıyor muyuz?

Bu, her zaman kadının sizinle zaman geçirmek için sorduğu bir sorudur anlamına gelmez. Kadın bu soruyu sorar ki, belki bir kızlar gecesi organize etmek üzeredir ya da dolu olan zamanında size de yer açmaktır niyeti. Pudra.com açıklıyor: bir kadın bir erkeğe özellikle belli bir gün için ne yapacağını soruyorsa, bu onun, o erkeği planına dahil etme ve ona öncelik verme isteğinden kaynaklanır. Kadının bu soruyu sormasının nedeni, erkeğin, planları konusunda kendisiyle daha fazla iletişim halinde olmasını istemesinden de kaynaklanır.

Bu hafta sonu anneni görmek / erkek arkadaşlarınla çıkmak / çalışmak zorunda mısın?

Kadının aslında söylemek istediği: Bana annenden / arkadaşlarından / işinden daha fazla öncelik tanı

Bir ilişki artık belli bir noktaya gelmişse, kadın kendi sırasının sizin aile ilişkilerinizden, arkadaşlarınızdan ya da işinizden daha önde olmasını ister. Ona karşı planlarınız hakkında savunmaya geçmeden önce durun ve size bu sorusuyla verdiği işaret hakkında düşünün. Partneriniz birinci önceliğiniz olmak istiyor, daha ne olsun! 

Mankenlerin fotoğraflarının rötuşlu olduğunu biliyorsun, değil mi?

Kadının aslında söylemek istediği: Kendime güvenmiyorum çünkü biliyorum, bir manken kadar güzel/seksi değilim

Bir kadın bu cümlenin çeşitli varyasyonlarını dile getirebilir. Basketbol sahasındaki ponpon kızlar ya da Victoria’a Secret modelleri hakkında da aşağılayıcı şeyler söyleyebilir. Maksadın, sizi o kadınlara bakmaktan alıkoymak olmadığını biliyoruz. Sadece kendisini yeterince çekici bulup bulmadığınız konusunda emin olmak ister. Vermeniz gereken cevap, onun ne kadar mükemmel göründüğü hakkında güzel bir cümledir.

Ne kadar tatlı bir bebek, değil mi?

Kadının aslında söylemek istediği: Bir gün bebek sahibi olmak istiyor musun? / Bir gün benden bir bebeğin olmasını istiyor musun?

Bir kadın bir bebeğe işaret edip, ne kadar hoş bir bebek olduğu konusunda yorumda bulunuyorsa, aslında sizin çocuk sahibi olma konusuna ne kadar açık olduğunuzu görmek istiyordur. Sizinle uzun vadeli bir ilişki kurmak ve ileride onunla birlikte bir aile kurmaya niyetiniz olup olmadığını anlamak istiyordur. Bu ipucunu kaçırmayın!

Biz şimdi ne kadar zamandır birlikteyiz, biliyor musun?

Kadının aslında söylemek istediği: Sanırım ben bu ilişki hakkında senden daha ciddiyim. Benimle bir bağ kurmak istiyor musun yoksa seninle zamanımı çöpe mi atıyorum? 

İlişkiniz hakkında ne hissettiğinizi açığa vurmanın tam zamanı. Onunla uzun vadeli bir ilişkiye ve derin bir bağlılığa niyetliyseniz, bu sorudaki ipucuna tutunun ve doğru cevabı verin. Önerilerimizi dinleyin. Uzun vadeli bir ilişki istemiyorsanız, ilişkinizin yapısıyla ilgili konuşup tartışmak ve ilişkiye bakış açılarınızın uyuşup uyuşmadığını görmek için bu soruyu değerlendirin.

Artık eskisi gibi konuşmuyoruz

Kadının aslında söylemek istediği: Konuş benimle. Kendimi sana yakın hissetmiyorum. İlişkimiz konusunda endişeliyim.

Dikkat! Bu yorum ilişkinizin sıkıntıda olduğunu gösterir. Kadın, eskiden yaptığınız uzun konuşmaları, her şeyi önce birbirinize söylediğiniz zamanları, birbirinizle pek çok detayı paylaşmanızı özlüyordur. Ya da artık size karşı özel duygular hissetmiyor ve bunu nasıl dile getireceğini bilmiyordur. Her halükarda bu cümle, ilişkinizin özel bir dikkate ihtiyacı olduğunu gösterir. 
Onunla konuşmaya zaman ayırın ve onu çok sevdiğinizi söyleyin. Onunla daha fazla birlikte zaman geçirmeye özen gösterin. Belki de şu ara birlikte bir tatil yapmanın tam zamanıdır!

Gelecek hafta gerçekten çok yoğunum. Sonraki hafta da öyle... 

Kadının aslında söylemek istediği: Yalnız kalmaya ihtiyacım var / İlişkiyi değerlendiriyorum

Sizi planlarına dahil etmek istemiyor ve uzun süredir birlikte zaman geçirme işini erteliyorsa, kendisiyle baş başa kalma isteği çok fazla demektir. Yalnız kalıp düşünmek, ilişkinin gidişatını değerlendirmek istiyordur. Telefonlarınıza geri dönmüyor, e-postalarınıza cevap vermiyorsa, ilişkiyi sonlandırmak istiyor ve sizsiz zaman geçirmenin nasıl bir his vereceğini test ediyordur.

Onu bunalttınız mı? Sizden değişmenizi istediği, ama sizin yapmadığınız bir şey var mıydı? O zaman bir önerimiz var. İlişkinize bir şekilde zarar verdiğinizi düşünüyorsanız, harekete geçip bir şeyleri tamir etmenin tam zamanı demektir!

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !