Hızlandırılmış güzellik yöntemlerimiz

Apar topar evden çıkmak zorunda kalma, aniden verilen randevular, birdenbire ortaya çıkan iş toplantıları gibi acil durumlarda ‘süslenmek’ zevkli bir ‘uğraş’ sayılmaz. Birçok hanim bu vazifeyi oflaya püfleye ifa eder.

Gelişen kozmetik endüstrisi ve pratik yöntemler bu sıkıntılı durumu hızlandırılmış çözümlerle bertaraf ediyor. Harcanılan zamanın kısalığına kıyasla oldukça verimli yöntemlerden birkaç örnek sunuyoruz…

Birkaç dakika içinde evden çıkmalısınız, fakat saçlarınız berbat. Bu durumda saçları bir şekle sokmanın yöntemi çok basit; saçlara hacim kazandırmak için başınızı öne eğip saç diplerine iki dakika masaj yapın, saçlarınız toplu bir görünüm alırken yanaklarınıza da tatlı bir pembelik gelecektir.

Saç diplerini boyatmak için kuaföre gidecek zamanınız mı yok? Eğer kumral ya da kızılsanız saç maskarası kullanabilirsiniz. Sarışınlar için öneri daha ilginç; bebek pudrası. Gerek saç maskarası gerekse bebek pudrası aynı etkiyi yapıyor. Peki, yataktan kalktığınız saçla ise gitmek istemez misiniz? Üstelik son derece sık saçlarla. O halde aksam yatmadan önce nemli saçları şekillendirici sprey kullanarak saç tutamlarını bükün, toka yardımıyla gevşekçe toplayın ve kendinize güzel bir uyku çekin.

“Tırnaklar ruhun aynasıdır” diye Fransız atasözü vardır. Tırnaklarınız kuruysa hafif ayçiçeği yağıyla seyreltilmiş limonlu zeytinyağında 20 dakika bekletin. Böyle bir ‘solüsyon’ hazırlamaya bile vaktiniz yoksa bebe yağının da bu parlaklığı verdiğini belirtelim. Bununla birlikte, cildiniz kuru ve solgun görünüyorsa oksijen içeren losyonları deneyin. Fakat cildinizde boncuk taneleri şeklinde lekeler varsa su içermeyen ürünler kullanmanız gerekiyor.

Acilen bir gece davetine katılmanız icap edebilir. Paniğe hiç gerek yok! Saçınızın bir kısmına açık renk jel sürebilir ya da yıkanınca çıkan renklendirici jel ile şekillendirebilirsiniz. Öte yandan ‘etkileyici gözlerle’ bakmak için kirpiklerinizin ucuna mavi, bordo ya da lacivert rimel sürmeniz yeterli. Kylie Minoque, Penelope Cruz gibi ünlüler bu yöntemden vazgeçmiyor.

Son olarak pratik bir uyarı; iş yerinizde her zaman naneli, mentollü ya da okaliptüslü ağız çalkalama suyu bulundurun. Güzel görünümünüz her zaman güzel ‘koksun’.

İsveçliler ‘pratik olmak en iyisidir’ diyorlar, güzel bir söz. Banyoya girip çıkarken saçımıza küçük bir ‘rötuş’ ya da dudaklarımıza hafif bir ruj ‘ayarlaması’ yapmak en yaygın davranışlarımızdan biri değil midir?

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !