Cinsel ilişkinin ve seksin faydası

Seksin ve cinsel ilişkinin en büyük faydasının zevk ve eğlence olmasının yanında sağlığa da önemli faydaları var. Yapılan araştırmalar, aktif seks yaşamının birçok sağlık sorununu engellediğini veya ortadan kaldırdığını gösteriyor.

İşte cinsel ilişkinin ve seksin insanın beden ve ruh sağlığına faydaları…

Baş ağrısına son verir

Sevgiliniz seks teklifinizi başının ağrıdığı gerekçesiyle geri çevirirse ona en etkili baş ağrısı giderme yönteminin seks olduğunu söyleyin. Yapılan son araştırmalar cinsel ilişkiye girildiği anda beyin tarafından üretilmeye başlayan ve kana karışarak bütün vücutta etkin hale gelen oksitosin adlı hormonun mutluluk vermenin yanı sıra baş ağrısını da giderdiğini kanıtladı.

Oksitosin hormonunun endorfin salgılanmasına neden olarak orgazm duygusunu yarattığı ve buna ek olarak vücudun zevk alma sürecine odaklanabilmesi için ağrıları kestiği söyleniyor.

Seks en iyi uyku ilacıdır

Aktif cinsel hayatları olan denekler üzerinde yapılan bütün anketler, düzenli seks yapan kişilerin, cinsellikten mahrum kalan kişilere göre daha güvenli, mutlu ve strese daha dirençli olduğunu gösteriyor. Bu durum tıbbi olarak da kanıtlandı. Zira insan bedeni orgazm olduktan sonra rahatlıyor. Erkekler bu ani rahatlama nedeniyle sekten sonra uyuma ihtiyacı hissediyor.

Sık sık yaşanan orgazm da uyku düzensizliklerini engelliyor. Seks yapan kişiler vücutlarında rahatlama hissettikleri için seks yapmadan uyuyan kişilere göre daha uzun saatlerde ve daha derin bir uykuya sahip oluyorlar. Daha iyi uyuyan bu kişiler günlük hayatta stres getiren durumlara karşı vücutları derin uykuyla tazelendiği için dirençli oluyorlar.

Kan dolaşımını düzenler

Vücuttaki kan dolaşımı bütün hücrelerin yenilenmesini ve organların randımanlı çalışmasını sağladığı için çok önemli. Dolaşımı düzenlemek için de ya seks, ya da spor yapmak gerekiyor.

Uzmanlar seks esnasında kalp atışlarının hızlandığını ve böylece kalbin daha hızlı kan pompaladığını söylüyorlar. Elbette hızlı kan pompalanması dolaşımı daha seri hale getiriyor. Sonuç daha iyi bir cinsel ve zihinsel performans oluyor. Üstelik bu durum sadece seks sonrası geçici olarak görülmüyor. Düzenli seksle zihinsel performans kalıcı olarak artıyor.

Formda kalmaya yardımcı olur

Formunuzu korumak için dengeli beslenmeli ve düzenli olarak spor yapmalısınız. Veya fazla kiloların önüne bol bol seks yaparak geçebilirsiniz. Uzmanlar bol seks yapmanın neredeyse spor kadar kalori yaktırdığını söylüyorlar.

Yarım saat tutkulu seks yapmanın 150 kalori yaktırdığını söyleyen uzmanlar ortalama bir çiftin her hafta üç kez yarım saat kadar seks yaptığını dolayısıyla 450 kalori yaktığını belirtiyorlar. Ancak forma girmek için daha fazla kalori yakmaya ihtiyaç duyduğunuzu düşünüyorsanız uzmanların önerisi en az bir saat, çok tutkulu seks yaparak saatte 300 kalori yakmanız.

Kaynak: e- guzellik. net

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !