Cinsel hayatınızı sorunlardan korumak

İşinizle veya günlük yaşantınızla ilgili olarak karşılaştığınız sorunlardan kaynaklanan aşırı stresin, kullandığınız bazı ilaçların veya aşırı derecede spor ve egzersiz yapmanın cinsel yaşamınızı sekteye uğratabileceğini biliyor musunuz? Bu yüzden cinsel hayatınızdaki sorunlara dikkat etmelisiniz.

Mutlu bir birlikteliğin temel taşı, sağlığınızın yan etki yaratmayan tek ilacı cinsel yaşamınız… Her şey güzel başladığı halde, günün birinde yatak odanızın etrafında gezen kara bulutların nedenini bir türlü anlamayabilirsiniz. İşte evliliğinizi bile bitirebilecek bu sorunların, nedenleri ve çözüm yolları.

Stres herkesi etkiliyor
İster büyük bir holding patronu olun, ister bir mağazada satış görevlisi olsun, stres herkesi bir şekilde pençesi altına alıyor. Sabah erken kalkma zorunluluğu, zamanın önemli bir bölümünü yoğun trafikte harcama, bitmek bilmeyen iş randevuları ve rekabet ortamı yüzünden stresi iliklerimize kadar hissediyoruz. Koşuşturma akşam evde de devam ediyor. Stres ve yorgunluğun faturası cinsel isteksizlik, orgazm güçlüğü veya ereksiyon güçlüğü gibi ciddi sorunlar olarak karşımıza çıkıyor. Ne yapılmalı? İş yaşantınıza ayırdığınız süre ne kadar fazla olursa olsun, cinselliği göz ardı etmeyin. Akşamları eve iş taşımamakla başlayabilirsiniz.

İlaç tedavisinin ardından
Uzmanların üzerinde durduğu önemli bir konu var; medikal tedavi. Medikal tedavi son yıllarda kaydettiği gelişmelerle hastaların daha kaliteli bir yaşam sürmesini, hatta insan ömrünün uzamasını sağlıyor. Ancak özellikle mide, tansiyon, diyabet ve depresyon ilaçları, santral sinir sistemine etki ederek cinsel yaşamı sabote edebiliyor. Ne yapılmalı? İlaç kullanımı tedavinin önemli bir parçası ama, cinsel yaşamın olumsuz etkilenmesini de görmezlikten gelmemek gerekiyor. Eğer ilaç tedavisinin ardından cinsel hayatınızda sorunlar başladıysa, bunu doktorunuzla mutlaka paylaşmanız gerekiyor.

Fiziksel hastalıklar
Diyabet ve hipertansiyon gibi sağlığı bozan her türlü rahatsızlık, dolaylı ya da doğrudan cinsel yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Örneğin kandaki yağ ve kolesterol değerleri yükselince damar sertliği gelişebiliyor. Bu hastalığın etkisi altında kalan erkeklerde de sertleşme sorunu, yani ereksiyon bozukluğu ortaya çıkıyor. Ereksiyonun kadınlardaki karşılığı dış genital bölgedeki salgı bezlerinin faaliyetiyle gelişen kayganlaşma. Kronik hastalıklar kadındaki bu mekanizmayı bozarak cinsel ilişkide sorun yaşamasına neden olabiliyor. Peki bu konuda ne yapılmalı? Kronik bir hastalığınız varsa, daha kaliteli bir cinsel yaşam için nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda mutlaka bir doktora başvurmalısınız.

Aşırı egzersiz
Uzmanlar, formunu korumayı başaran kişilerin korkularını bir kenara bırakarak cinsel yaşamda daha aktif bir rol üstlendiklerini belirtiyor. Vücudu forma kavuşturmanın yolu ise düzenli spor yapmaktan geçiyor. Tabii egzersizi abartmadığınız sürece! Çünkü, aşırı egzersiz kandaki hormon seviyelerini olumsuz yönde etkileyerek cinselliğe darbe indirebiliyor. Uzmanlar, egzersizin mutlaka bir doktor kontrolünde yapılması gerektiğine dikkat çekiyor.

Erkenboalmayaduruyars.jpg image by netbayan
Bulaşıcı hastalıklar
Genital herpes, bel soğukluğu, klamidya veya AIDS… Bu hastalıkların, tedavi edilmediği takdirde, kısırlıktan iç organ iltihabına, erken doğumdan anne karnındaki bebeğin ölümüne kadar pek çok ciddi sonucu var. Bu hastalıkların erken teşhis ve tedavisi için düzenli kontrollerinizi ihmal etmemeniz gerekiyor. Ne yapılmalı? Cinsel ilişkiye girerken prezervatif kullanmayı mutlaka alışkanlık edinin. Unutmayın ki, prezervatif, genital herpes ve AIDS gibi ölümcül hastalıklardan koruyan tek doğum kontrol yöntemidir.

Alkol tüketimi
Romantik bir gece geçirmek için fazla şeye gerek yok aslında. Alkol, kararınca alındığında afrodizyak özellik taşıyor. Zaten uzmanlar da cinsel güdüleri artırmak için özellikle şarabı öneriyor. Ancak her şeyde olduğu gibi alkolün de fazlası geri tepiyor! Yüksek dozlarda alındığında, cinsel güdüleri azaltıyor ve erkeklerde ereksiyon sorununa neden oluyor. Uzmanlar, aşırı tüketilen alkolün cinsel organın sertleşmesini engellediğine ve kadınlarda regl düzensizliklerine yol açtığına dikkat çekiyor.

Çözümler
Günümüzde cinsel organlardaki estetik sorunlara cerrahi yöntemle çözüm bulunuyor. Uzman denetiminde uygulanan egzersizler, bedeninize gereğinden fazla yüklenmenizi önleyerek cinselliğinizi sağlıklı bir şekilde yaşamanızı sağlıyor.

Gelişen medikal tedavi ve psikoterapi teknikleri sayesinde psikiyatrik hastalıklar başarıyla tedavi edilebiliyor.
Prezervatifler, cinsel ilişki sırasında geçebilecek hastalıklardan yüzde 99 gibi yüksek oranda koruyabiliyor. Üstelik günümüzde kadınlar için de prezervatif mevcut. Meditasyon, yoga gibi pek çok yöntem stresten arındırıyor.

Kaynak: sağlık ve güzellik. net

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !