Yaz mevsiminde ayakkabı seçimine dikkat

Yaz mevsiminde ayakkabı seçimine dikkat

Uzmanlar, özellikle yazın ayakkabı seçiminin çok önemli olduğunu söylüyor.

Yaz aylarında havaların iyi olması sebebiyle ayakta geçirilen zaman kışa göre neredeyse iki kat artıyor. Uzmanlar, özellikle yazın ayakkabı seçiminin çok önemli olduğunu vurguluyor.

Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Opr. Dr. Ahmet Güven, ayakkabı seçiminin ayak sağlığı için çok önemli olduğunu vurguluyor. Yanlış ayakkabı seçiminin kişinin hayatını kabusa çevirebileceği uyarısında bulunan Güven, "Yanlış ve sağlıksız ayakkabı seçimi bir çok ayak rahatsızlığına sebep olur. Özellikle mantar oluşumu, nasır, yürüme bozukluğu ve tırnak batması, bacak ve bel ağrıları gibi şikayetler yanlış ayakkabı seçiminden kaynaklanıyor." diyor.

Kış aylarına göre yazın ayakta kalma süresinin arttığını, bu sebeple doğru ayakkabı seçiminin daha büyük önem kazandığının altını çizen Güven şu önerilerde bulunuyor: "Ayakkabı alırken yakışıp yakışmadığından çok rahat olup olmadığına bakılmalı. Özellikle doğal malzemelerden yapılanlar tercih edilmeli. Terlemeyi önleyen ve ayağa hava almasını sağlayan modeller alınmalı. Terleten ayakkabılar kötü koku ve mantara sebebiyet verebilir. 

Ayakkabı ayağı sıkmamalı,rahat bir ayakkabı tercih edilmeli. Sıkı ayakkabılar kan dolaşımını engeller ve ayak ve bacağa büyük rahatsızlık verir. Sıkılığı ayarlayabilmek için bağcıklı ayakkabılar tercih edilmelidir."

AYAKKABINIZI ÖĞLEDEN SONRA ALIN

Güven, insan hacminin gün boyu genişlemesi sebebiyle ayakkabıların öğleden sonra ya da en uygun zaman olan akşama doğru alınmasını tavsiye ediyor. Beden ağırlığının akşama doğru yerine oturduğunu dile getiren Güven şu bilgileri veriyor: "Sıkı ve rahatsız eden bir ayakkabı insana büyük ızdırap verir. Ayakkabı alırken sağ ve sol mutlaka birlikte denenmeli. Birkaç adım yürüyerek rahatlı test edilmeli. 

Ayağınızın en uzun parmağından itibaren ayakkabının ucunda biraz boşluk olması ayağınızı çok rahatlatacaktır. Çok ayakta kalıyorsanız ortopedik ayakkabı alın. Bu ayakkabılar beden ağırlığını dengeleyeceğinden sizi rahatlatacaktır. Çorapsız ayakkabı giymeyin, ayakkabının kıvrımları ayaklarınızda yara meydana getirebilir. Pamuklu çorap tercih edin.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !