Gelişen Teknolojide Barkod Sistemi

Barkod okuyucu sistemler veri girişine hız, doğruluk ve hız kazandırmaktadır. Bir barkod, doğru okuyucuyla okutulduğunda, okuyucu okunan bu siyah ve beyaz değerleri elektrik sinyallerine dönüştürmektedir. Yazıcının çözücüleri de elektrik sinyallerini çözerek anlaşılır rakam ya da karakterlere çevirmektedir.
 
 Yazıcıların yaymış olduğu ışın ve barkod çubuklarının oluşturduğu elektronik sinyaller yine bu yazıcılar tarafından algılanmaktadır. Algılanan bu sinyaller bilgisayarlara rakam ya da karakterler olarak aktarılmaktadır. Barkoddaki koyu çubuklar ışığı emmektedir.
 
 Barkod Yazıcı Nedir?
 
 Barkod yazıcılar, barkod basımı için kullanılan cihazlardır. Piyasada çok farklı marka ve modelde barkod yazıcılar bulunmaktadır. Barkod yazıcılar modeline göre bilgisayara bağlı olarak ya da bilgisayardan bağımsız olarak kullanılabilmektedirler. 

Gelişen Teknolojide Barkod Sistemi

 Bir etiket programı kullanılarak tasarım yapılıp daha sonra da barkod yazıcılardan baskı alınmasını sağlamaktadır. Böylece teknolojinin verdiği kolaylık sayesinde hızlı ve etkili basım teknolojisi oldukça gelişmektedir.
 
 Barkod Etiketi Nasıl Basılır?
 
 Barkod yazıcılar genellikle nokta şeklinde yazmalı ve mürekkep püskürtmeli yazıcılara göre farklı yazdırma teknolojisi kullanmaktadır. Bu teknoloji ile barkod yazıcılar daha az maliyetle daha yüksek baskı performansı göstermektedir. Barkod etiketinin baskı işlemi için yazıcının içerisine etiket kartuşu yerleştirilmektedir.
 
 Kartuşun yerleştirilmesinden sonra, kartuşta bulunan etiketlere otomatik olarak baskı gerçekleştirilir. Etiket işleminin basılmasında birçok renkli barkod yazıcı bulunmaktadır. Argox-OS 214 plus, Xprinter vb. yazıcılar en sık tercih edilenler arasında bulunmaktadır.
 
 Barkod Yazıcılar Ne İşe Yaramaktadır?
 
 Barkod yazıcılar farklı arabirimlere sahip olabilmektedirler. Klavye, seri port ya da usb bağlantılı arabirimler bunların arasında bulunmaktadır. Bu arabirimlerin yanında bir de radyo frekanslı çalışan barkod yazıcılar da bulunmaktadır.
 
 Bunlar genellikle kablosuzdur ve okutulan barkodu kendi uygulama alanı içerisinde anında bilgisayara aktarabilmektedirler. Barkod okuyucular termal ve direk termal baskı yapabilmektedirler. Barkod yazıcılar ile basılan barkodlar oldukça dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Oldukça hızlı baskı yapabildikleri de bilinmektedir.
 
 Barkodun Faydaları Nelerdir?
 
 Barkod verinin hızlı ve doğru aktarılmasını sağlayan bir yöntemdir. Barkod işlemlerinin yoğun olduğu ve bilgiye hızlı bir şekilde ulaşılmasına ihtiyaç olduğu yerlerde kullanılmaktadır. Bu yöntemin kullanıldığı sistemler genellikle veri toplama sistemleri olarak adlandırılmaktadır.
 
 Barkod kullanılarak bir ürüne ait bütün hareketler izlenebilmektedir. Bu sistemler için barkod okuyucular, barkod yazıcılar ve de taşınabilir data terminaller kullanılmaktadır. Veri toplama sistemleri; mağaza, endüstriyel alanlar, pazarlama, işyerlerinde vb. gibi alanlarda kullanılmaktadır.
 
 Barkod Yazıcı Fiyatları Nelerdir?
 
 Barkod yazıcı fiyatları model, hız, ribon kapasitesi gibi farklı şekillere göre değişkenlik göstermektedir. Yapışkanlı barkod yazıcılar, pratik kullanımı ve diğer özellikleri sayesinde maliyetini kısa sürede çıkaran ürünlerden oluşmaktadır. Barkod yazdırmanın sıklığına göre farklı yazıcı modelleri tercih edilmektedir.
 
 Çok sık barkod yazdırma işlemi yapanlar için masaüstü modeller daha uygundur. Hem direkt termal baskı yapanlar hem de termal transfer özelliğine sahip olan modeller daha kullanıma uygundur. Yoğun şekilde kullanımlarda ise endüstriyel yazıcılar sıklıkla kullanılmaktadır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !