Saçına su dalgası verme teknikleri

Saçına su dalgası verme tekniği

Güzel görünmeye özen gösteren çoğu bayanın tercihi saçlara doğallığını bozmadan su dalgası ile etkileyici bir görünüm kazandırmak. Peki, saçlara su dalgası vermek ve saçlarımızdaki bu doğal dalgaları istediğimiz gibi belirleyebilmek için nelere dikkat etmeliyiz? İşte cevaplar…

Bu yıl çarpıcı bir görünüme sahip olmak isteyen kadınlar, saçlarının doğal dalgalarını daha bir vurgulayarak lülelerini kabarta kabarta geziyor.

Uzmanlar, kuaförlerce su dalgası denilen bu saçları şöyle anlatıyor:

“Biz bu saçlara su dalgası diyoruz. Saç kendi dalgasında olunca biraz saçak saçak bir görünüme sahip oluyor. Biz de saçın bu kendi dalgasını maşalarla ama özel bir maşa ile kıvırarak dalga dalga olmasını sağlıyoruz. Ancak bunu yaparken de saçın çok kıvır kıvır olmaması gerekiyor.”

Saçları bu şekle sokarken aslında hiçbir işlem uygulanmıyor. Saç hafif bir köpük yardımıyla kendi halinde kurutuluyor. Daha sonra ise görünen bölgedeki saçların uçlarına bu özel maşa ile şekil veriliyor. Burada saçın doğal görünmesi için maşayı kullanmak ve maşa hareketlerini doğru yönde yapmak çok önemli.

Siz de bu tür lülelere sahip olmak istiyor, ancak saçım yeteri kadar uzun değil diyorsanız bunun da çaresi var. Doğal uzunluktaki saçlarınızın arasına aynı renklerde uzun postişler takılıyor. Zaten pek çok sanatçının kısacık saçlarına da aynen bu işlem uygulanıyor.

Böyle bir işlem uygulanan saçlar şekillerini bir yıkamada kaybediyor. Eğer saçlarınızın sürekli bu şekilde kalıcı olmasını isterseniz o zaman su dalgası perma yaptırabilirsiniz. Bu saçlara sahip olmanın bedeli 10 milyon lira. Eğer kalıcı olarak bir süre bu saçlarla gezmek isterseniz su dalgası permanın fiyatı ise saçın uzunluğuna bağlı olarak 40 milyona kadar çıkabiliyor.

Lüle lüle saç isteyenler için öncelikle saçı şampuanladıktan sonra “aqua bakım” isimli bir ürünü saça sürüyor. Beş yıkamaya kadar etkisini gösteren bir ilaç olan aqua bakım, 3 – 4 dakika saçta bekletildikten sonra iyice durulanıyor. Daha sonra fönle saça şekil veriliyor.

Evde dalgalı saç nasıl yapılır?


Eğer kuaföre gidecek zaman bulamıyorsanız evde de buna yakın buklelere sahip olabilirsiniz. Bunun için iki yöntem var.

Parmak yardımıyla saç sarma Bunun için öncelikle ıslak saçlarınızı iki üç santimlik tutamlara ayırın. Ayırdığınız tutamları parmağınız yardımıyla sarın ve bir pense ile tutturun. Daha sonra hafif bir sprey yardımıyla kalıcı hale getirin.

Bigudi yöntemi Önce saçınızı nemlendirin. Daha sonra tepede toplayarak düzgün bir şekilde ayırın. İçe ya da dışa nasıl bir kıvrım istiyorsanız ona göre saç tutamlarını bigudi ile sarın. Kendinden telli bigudi ile sarıyorsanız bu teli dikkatli takmanız gerekir ki saçta istenmeyen bir iz bırakmasın. Daha sonra saçınızı açın ve şekil verin.

Saçına su dalgası verme tekniği


Saç bakımı


Günümüz kadını artık işlem görmüş saçlar yerine doğal ama bakımlı saçları tercih ediyor. Ancak mevsim dönümleri, hava kirliliği, stres gibi etkenlerden her şeyden önce saçlarımız ve cildimiz etkileniyor. Özellikle sonbahar döneminde saçlarda dökülme ve kepek sorunu baş gösteriyor. Eğer saçlarınız günde 100 – 200 tel arasında dökülüyorsa bu tamamen normal bir dökülme. Ama daha fazla dökülüyorsa tehlike var demektir.

Saç deyince akla gelen ikinci sorun ise kadın erkek herkesin ortak derdi olan kepek. Eğer saçınız kepeklendiyse kesinlikle sert fırçalama, tarama yapmayın ve kafanızı kaşımayın.

Çünkü bu sırada saç derisi tahriş olur ve kabuklanma yapar. Tüm bunların sonucunda tıbbi tedavi yaptırmak zorunda bile kalabilirsiniz.

Saçınızın kepeklenmesinin nedenlerinin başında saçın yeteri kadar hava almaması gelir. Bunun yanı sıra mevsimsel değişiklikler, yorgunluk ve stres de kepek yapabilir. Kepek sorununu çözmek için işe yediğimiz besinlere dikkat ederek başlanabilir. Bunun için de yağlı besinlerden uzak durulmalıdır. Ayrıca saçların ve saç diplerinin temizliğine de bu dönemde ayrı bir önem verilmelidir.

Ayrıca bir ölçü elma suyu ile üç ölçü suyu karıştırarak saç derisine yedirmek de kepeği gidermede yararlı olacaktır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !