Cinsel korkularınız mı var?

Cinsel korkularınız mı var?
İlk gece yaşanan sorunlar konusunda çiftlere bazı tavsiyeler..

Denizli Devlet Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Öz, evlilikte cinsellikle ilgili korkular ve vajinismusun nedenlerinin çoğunlukla psikolojik olduğunu ve tedavi edilebileceğini söyledi.

Dr. Ahmet Öz, vajinismusu (kadınlarda ilişkiye girememe), fiziksel bir engel olmamasına karşın kadının korku, kaygı ve endişelerinden ötürü cinsel ilişkiye izin vermemesi olarak tanımladı. Birleşme sırasında kadının vücudunda istek dışı kasılmalar ve ağrı hissi oluşabileceğini belirten Dr. Öz, "Bu kasılmalar kadının kontrolü dışında oluşur. 

Vajinanın girişindeki kasların kasılmasının yanında vücutta bir kasılma, endişe ve panik hali olur. Kızlık zarının çok kalın olduğunu ve bu yüzden ilişkiye giremediklerini düşünen çiftler, cerrahi operasyonla buna çözüm arasalar da sorunun ortadan kalkmadığını görürler. Çiftler bu durumda iyice mutsuzluğa ve karamsarlığa kapılıp ilişkilerini yıpratmaya ve birbirlerini suçlamaya başlarlar. Ama esas olarak vajinismusun nedenleri çoğunlukla psikolojiktir ve tedavi edilebilir" dedi.

Bu sorunla karşılaşan çiftlerin bazen anestezi ile bayıltma yöntemine başvurdukları, vajina bölgesindeki kasların kasıldığı düşünülerek botoks uygulaması yapıldığı, ilaçla sakinleştirilmeye çalışıldığı, kas gevşetici ve alkol kullanıldığını, ancak bu uygulamaların yanlış olduğunu belirten Dr. Öz, "Çok kolay tedavi edilebilen bir sorun olan vajinismus bu tip yanlış bilgi ve denemelerle büyür" dedi. 

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Öz tedavi edilebilir bir durum olan vajinismusun çözümü ile ilgili de şunları söyledi: "Bu sorunu birçok çift yaşamaktadır. Burada problem olan şey, bu sıkıntıyı yaşayan kişinin, yalnızca kendisinde var olan garip bir sorun olduğunu düşünüp hekime başvurmamasıdır. 

Oysa ki bu problemle karşı karşıya olan kadın sayısı hem ülkemizde hem de yurt dışında oldukça fazladır. 5 ya da 10 yıl evli kalıp ilişkiye giremeyip boşanan insan sayısı da küçümsenmeyecek kadar çoktur. Nedeni ne olursa olsun eğer çiftler işbirliğine istekliyse vajinismus her zaman tedavi edilebilir. Önemli olan tedaviyi istemek ve uzman hekime başvurmaktır."

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !