Kırmızı erkeğin rengi

Kırmızı erkeğin rengi


Eğer bir erkeği etkilemek için giyenecekseniz, ne kadar dar ve seksi olsa da siyah elbisenizi gardorobunuzun bir köşesine fırlatın ve kırmızı olanı seçin.

ABD'nin seçkin üniversitelerinden University of Rochester'da yapılan bir araştırmayla, erkeklerin kırmızı giyen kadınlardan hemen etkilendiği tespit edildi. Buna neden olarak kırmızının erkeklerin en dipte kalmış içgüdülerini ve duygularını anında uyarması gösterildi. Çalışma çok sayıda gönüllü erkek deneğe değişik kadın fotoğrafları gösterilerek yapıldı. 

Değişik renkteki fotoğraf çerçevelerindeki değişik renkte bluzlar giymiş kadınların, deneklere gösterilmesiyle yapılan deneyde, erkekler kırmızı renkli kıyafetlilerle daha uzun zaman ilgilendikleri gibi en çekici kadın olarak da yine kırmızılı bayanları seçmişler. 
                   
'Journal of Personality and Social Psychology' adlı bilimsel makalede yayınlanan araştırmayla ilk kez kırmızı ile erkeklerin beğenisi ve cinsellik üzerine bir bağ bilimsel olarak kurulmuş oldu.  Araştırmaya katılan erkeklerin verdiği bir şaşıtıcı cevap ise, kırmızı giyen kadınlara çıkma teklif etmelerinin daha kısa zaman alması!

Bu araştırma, tarihin erken dönemlerindeki cinsel ritüellerin neden kırmızı boyayla yapıldığını ve sevgililer gününde neden herşeyin kırmızı olduğunu da açıklamış oluyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !