Doğal ürünlerle ev temizliği yapılır mı?

Doğal ürünlerle ev temizliği yapılır mı?

Koronavirüs salgınıyla birlikte hepimiz temizliğe ve hijyene daha çok özen gösterir hale geldik. Bununla birlikte temizlik yaparken kullandığımız ürünlerin birçoğu zararlı kimyasal maddelerden oluşur. Temas ettiğimiz ve soluduğumuz deterjanlar, ciddi sağlık problemlerine neden olabilir.  Bu noktada kimyasal içermeyen temizlik ürünleri ile ev temizliğinizi sağlarken zararlı maddelerden de uzak durabilirsiniz. Aynı zamanda doğal ürünlerle temizlik yapmak sağlığımıza olduğu kadar çevreye de büyük oranda faydalı etkiler bırakır. Evde doğal temizlik malzemeleri kullanarak pırıl pırıl ve etkili sonuçlar alabilirsiniz. Evde doğal temizlik ürünleri nasıl yapılır, doğal temizlik malzemesi olarak neler kullanılabilir ve kimyasal olmadan temizlik nasıl yapılır tüm bu soruların cevapları için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

Evde Doğal Temizlik Ürünleri Kullanmak Neden Önemli?

Temizlik denildiğinde birçoğumuzun aklına çamaşır suyu, bahar çiçekleri kokulu rengarenk yer temizleyicileri ve her türlü kiri anında yok etmeyi vaad eden kimyasal içeriklerden oluşmuş temizlik malzemeleri gelir. Evinizi tertemiz yapacağını düşündüğünüz bu temizlik malzemeleri içerdikleri zararlı kimyasal maddeler ile hem size hem de çevreye büyük oranda zarar verir. Zararlı kimyasalları tıpkı bedenimizden uzak tutmak için yediklerimize gösterdiğimiz özen gibi ev temizliği için kullanacağımız ürünleri seçerken de göstermemiz oldukça önemlidir. 

Evimiz için kullanacağımız temizlik malzemelerimizi seçerken kimyasal içerikli ürünler yerine doğada çözünebilen, bitkisel temizlik ürünleri tercih etmek hem sağlığımız hem de dünyadaki canlı yaşamı için son derece önemlidir.

Tüm bunların yanı sıra “evde doğal temizlik ürünleri nasıl yapılır?” diye düşünüyorsanız kullanabileceğiniz alternatiflerden bazıları şu şekildedir;

Sirke: Beyaz sirke, asidik özelliği nedeniyle etkili bir temizleyicidir. İstenmeyen koku ve lekelerin giderilmesinde son derece işlevsel bir malzeme olarak karşımıza çıkar.

Limon: En güçlü asitlerden biri olan limon yüksek temizleme gücüyle çoğu küf ve mantar için etkilidir.

Kabartma tozu: Kabartma tozunu etkili bir koku giderici ve mutfak, banyo, fayans araları gibi bölümlerdeki lekeleri gidermek için kullanabilirsiniz.

Doğal ürünlerle ev temizliği yapılır mı?

Doğal Temizlik Ürünleri Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Doğal ev temizlik ürünleri arayışına girdiğimizde birçok farklı seçenekle karşılaşırız. Bitkisel sabunlar, bitkisel deterjanlar, doğal yüzey temizleyiciler derken hemen hemen tüm ürünlerde karşımıza çıkan değişik formüller bazen bizler için kafa karıştırıcı olabilir. Kimyasalsız doğal temizlik maddeleri ile ev temizliğinizi gerçekleştirmek istiyor fakat nelere dikkat etmeniz gerektiğinden emin olamıyorsanız sizler için hazırladığımız küçük ipuçlarına göz atabilirsiniz.

Doğal ürünlerle temizlik yapmak için dikkat edebileceğiniz noktalar şu şekilde sıralanabilir;

• SLS, paraben, fosfat, klor, sülfat, GDO, MIT, BIT, gluten ve sentetik boya gibi insan sağlığına zarar veren kimyasallar içermemelidir.
• Ürünlerde parfüm yerine doğal esansiyel yağlar kullanılması daha uygundur.
• Dermatolojik olarak test edilmiş olması sizin ve çevrenizin sağlığı için son derece önemli bir noktadır.
• İçindekiler kısmı net ve okunabilir bir şekilde ambalajda yer almalıdır.
• Doğal ürünlerle temizlik konusunda dikkat edeceğiniz noktalar yalnızca sizin ve sevdiklerinizin sağlığını korumakla yetinmeyip doğayı ve diğer tüm canlıların sağlığını da korumalıdır.
• “Cruelty free”ve “vegan” etiketlerinin bulunması ürünün üretim süreci içinde hayvansal ürün kullanılmadığını, hiçbir canlıya zarar verilmediğini ve hayvanlar üzerinde test edilmediğini gösterir. Bu yüzden vegan temizlik ürünleri ya da cruelty free temizlik ürünleri arıyorsak firmanın yetkili kuruluşlar tarafında verilmiş Vegan sertifikası olup olmadığını mutlaka araştırmamız gerekir.
 
Doğal ürünlerle ev temizliği yapılır mı?

Aynı zamanda hem ürünün bileşenlerinin hem de ambalajının doğada çözünebilir olması ve refill (yeniden doldur) özelliği ile atık bırakmaması da son derece önemli olan bir diğer noktadır. Hem kendiniz hem de dünyamız adına atacağınız en büyük adım evde doğal temizlik malzemeleri kullanarak yapacağınız temizlikler olacaktır. Bu noktada yerli üretim olan ve “Temiz temizlik” prensibi ile doğaya zarar vermeden etkili temizliğin yapılabileceğini gösteren ender firmalardan biri olan Lindos Naturals ürünlerini denemenizi tavsiye ederiz. Yukarıda saydığımız tüm özellikleri ve hatta daha fazlasını sağlayan firmanın tüm ürünlerine Lindos Naturals mağazasından ulaşabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !