Regl döneminde güzel görünmenin sırları

Regl döneminde güzel görünmenin sırları
Çoğalan sivilceler, şekil almayan saçlar ve parlayan bir cilt... Regl döneminde ortaya çıkan buna benzer sorunlarla, güzelliğinize gölge düşmesini istemiyorsanız, işte yapmanız gerekenler.

Regl döneminde hormonal seviyenin değişmesiyle birlikte kadınların büyük bir çoğunluğu regl dönemi başlamadan birkaç gün öncesinde göğüslerde hassasiyet ve büyüme, karında şişlikler gibi bazı problemler yaşayabiliyor. Bu zamanlarınızda pratik yöntemlerle kendinize biraz daha itina gösterirseniz, doğal güzelliğinize kavuşmak zor olmayacaktır.

Artan sivilceler

Sivilceler, yüzümüzde regl döneminin başladığının habercisi olabiliyorlar. Bizi rahatsız etmeye başlayan bu sivilceleri sıkmadan, regl dönemi öncesinde yüzünüzü düzenli bir şekilde antiseptik solüsyonla temizleyerek bu sorunu azaltabilirsiniz.

Şişkinlik için

Regl döneminde değişen hormonlar nedeniyle vücudun su tutması şişliğe neden oluyor. Uzmanlar, alınan sıvıyla atılan sıvı arasında bir denge olması gerektiğini, bol su içmenin ve potasyum bakımından zengin meyve tüketmenin faydalı olduğunu söylüyor.

Şekle girmeyen saçlar

Regl döneminin saçları etkilediği bir gerçek. Bu dönemde saçlarınız hem kolay şekil almaz, hem de çabuk kirlenerek sizi rahatsız edebilir. Bu dönemde saçınızın kolay şekil almasını istiyorsanız eğer, saçınızı her gün saç tipinize uygun bir şampuanla yıkayın.

Soluk cilt

Regl döneminde sıkça rastlanan bir diğer sorun ise hassaslaşan ve kuruyan ciltler. Bu dönemde cildinizin nefes almasını sağlayacak ürünler kullanmaya özen gösterin. Yağ dengeleyici ürünler kullanarak, cildinizin yağ salgılamasını, düzenlemesine yardımcı olun. Yüzünüzü parlak gösteren ürünleri kullanın.

Artan kırışıklıklar

Bu dönemde göz çevrenizdeki kırışlıklar daha da belirginleşebilir; bu yüzden göz çevrenizin nemli kalmasına dikkat edin ve buraya uygulayacağınız bakımı artırın. Gerektiğinde cildinizin rengine göre aydınlatıcı göz kapatıcısı kullanmak yüzünüzü daha canlı gösterecektir.

Dengeli beslenin

Regl olmadan önceki günlerde bal, reçel, pekmez, çikolata, pasta, dondurma, tatlı gibi basit karbonhidratiçeren gıdalardan kaçınmalısınız. Bu dönemde et,karaciğer, balık, yumurta, süt, yeşil yapraklı sebzeler ve kuru meyvelerin tüketimini artırabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !