Göğüs Büyütme Operasyonu

Göğüs Büyütme Operasyonu

Günümüzde ise en çok gerçekleştirilen estetik operasyonlardan biri de meme büyütme operasyonlarıdır. Çağlar boyu kadınlarda estetik algısında en önemli unsurlardan biri de göğüslerdir. Vücut görüntüsünü, estetik bakış açısını, cazibeyi ve bunun gibi pek çok unsurun bir bütün olarak algılanmasında göğüsler çok önemlidir. Kadın vücudunun bir sembolüdür. Vücuda uyumlu dik ideal oranlardaki göğüsler kadının daha estetik görünmesini sağlar ve çekiciliğini arttırır.

Meme büyütme operasyonları genellikle implant olarak adlandırılan ya da halk arasında silikon olarak adlandırılan materyallerin kadının memelerine konarak, meme ölçüsünün büyütülüp daha dik ve iri göğüslere sahip olmasını sağlayan operasyonlardır. Göğüs büyütme operasyonları ergenlik vücut gelişimi çağı tamamlandıktan sonra 18 yaş sonrası rahatlıkla gerçekleştirilebilir.

Küçük göğüsler ya da küçük ve sarkık göğüsler kadınlarda mutsuzluk özgüvensizlik yaratmaktadır. Hem sosyal hayatlarında hem özel hayatlarında göğsünün beğenmemekten kaynaklı öz güvensizlik ciddi anlamda mutsuzluk depresyon kaynağı olabilir.

Göğüs büyütme operasyonu sonrası göğüs küçüklüğünden mutsuz olan kadınlar istedikleri ideal göğüs ölçülerine rahatlıkla kavuşur ve sonrasında özgüvenlerine tekrar kavuşup sosyal ve özel hayatlarında mutlu olurlar.

Meme büyütme operasyonu olmaya karar veren bir kadın öncelikle bir plastik cerrah ile muayene gerçekleştirmelidir.

Meme Büyütme Operasyonu Öncesi Neler Yapılır?

        Hastanın, plastik cerrahi muayenesinde operasyona uygun olup olmadığı, beklentileri nasıl bir göğüs istediği boyutları, hastanın vücut ölçüleri göğüs kafesi sırtı ve talepleri değerlendirilir.

         Ardından hastaya en uygun olacak implant ölçüleri değerlendirilip operasyon planlaması yapılır.

        Operasyon öncesi prova implantlarını hasta deneyerek nasıl bir sonuç alacağını görerek protez ölçülerine doktoru ile birlikte karar verir.

        Hasta ile doktor operasyon öncesi protez seçimi gerçekleştirirken hastanın taleplerini ve vücut ölçülerini değerlendirir.

        Meme protez ameliyatlarında iki tip protez kullanılır yuvarlak ve damla protez olarak adlandırılır. Yuvarlak ve damla protezlerinde aralarında profil olarak adlandırılan farklı türleri de vardır.

Meme Büyütme Operasyonu Nasıl Yapılır?

        Meme büyütme operasyonları,  genel anestezi altında plastik cerrah tarafından ameliyathane ortamında gerçekleştirilir, operasyon süresi ortalama 1 saatttir.

        Meme protez operasyonlarında genellikle göğüs altından bir kesi yapılır ve sonrasında protez yerleştirilir.

Meme Büyütme Operasyonu Sonrası Neler Yapılır?

        Meme büyütme operasyon sonrası hasta 1 gece hastanede konaklar.

        Ardından ağrı kesici ve antibiyotik ilaçlar verilir ve ortalama olarak 1 hafta kullanır.

        Meme protez operasyonları sonrası hastalar sosyal hayata ortalama 5-7 gün sonra geri dönebilirler.

        Doktorlarının operasyon sonrası önerisine göre ortalama 2 ay sporcu sütyeni kullanırlar,

        Göğüs altında gerçekleştirilen kesi, çabuk iyileşir, yaklaşık birinci yılın sonunda iz belli belirsiz bir hale gelir.

Göğüs büyütme operasyonları sonrası hasta memnuniyeti çok yüksektir. Genellikle 10-15 yıl protez değişimine ihtiyaç duymazlar. Meme büyütme operasyon sonrası ilerleyen yıllarda doğumlara ya da kilo alıp vermeye bağlı olarak hasta memnuniyetsizlik yaşarsa tekrar yeni bir meme büyütme operasyonu olabilir. Protez boyutunu değiştirebilir yenileyebilir ya da protez değişimi ile birlikte sarkma yaşarsa meme dikleştirme de gerçekleştirebilir. Bu süreçler tamamen hastanın isteğine ve ihtiyaçlarına bağlı olarak gerçekleştir.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !