Renklerle bazı hastalıkları tedavi edebilirsiniz

Mutsuz olan insanlar mavi hisseder, sinirliler kırmızı görür… Renkler hastalıkları iyileştirme özellikleriyle de bilinir. 

Mısır’da renkler tedavi amacıyla kullanılırdı. Tapınakları iyileştirme amacıyla inşa eder ve her odayı başka renge boyarlardı. Çinliler de 2000 yıl önce renk tedavisini kullanıyordu.

Eski çağlarda savaşçılar daha kızgın ve sert görünmek için vücutlarını siyah, kahverengi ve kırmızıya; yerli kadınlar ise daha etkileyici görünmek için vücutlarını açık renklere boyarlardı.
Siz de gökkuşağının 7 rengiyle bazı hastalıkları tedavi edebilirsiniz. Nasıl mı? Dr. Fzt. Gamze Şenbursa’ya kulak vermeniz yeterli:

RENKLERİN ENERJİSİ ŞİFA KAYNAĞI

“Sadece renkli giyinmek veya evinizi o renklerle dekore etmek renk terapisi yapıyorsunuz manasına gelmez. Renk terapisi vücutta var olan beş elementi kullanır; ateş (kırmızı), toprak (sarı), hava (yeşil), su (derin mavi), gökyüzü (açık mavi) renklerle kombinasyonu ve bunların enerjisi ile sizin vücudunuzdaki hastalıkları tedavi eder.

Bir girişimde beş elementin ve renkleri enerjisini kendine doğru çeker. Renk terapisti renkli şişeleri hastanın problemine göre seçer. Ondan sonra şişenin 4’te 3’ünü su ile ve geri kalan kısmı hava ile doldurur. Ve bu şişeyi güneşten 72 saat korur. Bu süre içinde güneş ışınları renkli şişeden filtre olarak, hava ve su ile birleşir bunun sonucunda enerji ve rengin vibrasyonlarını kombine ederek, hastanın elementi ortaya çıkarılır. Bu karışımdan sonra hasta tedavi için bu suyu içmelidir. Bundan sonra renk terapistiniz ihtiyacınız olan renklerden oluşan meyve ve sebzeleri belirler. Örneğin; kırımızı ise domates, yeşil ise sebzeler…
Dr. Fzt. Gamze Şenbursa

Aynı zamanda terapistiniz sizin renginize göre gece lambasının rengini önerir. Burada belirgindir ki renk terapisi sadece gökkuşağından oluşan renklerden oluşmaz aynı zamanda ışık ve beş element önemlidir.”

Dr. Fzt. Gamze Şenbursa, renklerin gizemini ise şöyle anlatıyor:

MOR, DUYGUSAL, AGRESİF KİŞİLERİN TEDAVİSİNE UYGUN 

Ayrıca aşırı yemek isteyenleri sakinleştirir ve yeme isteklerini kontrol altına alır.

ÇİVİT MAVİSİ, LACİVERT ZEKAYI HAREKETE GEÇİRİR 

İnsana cesaret, otorite ve iç huzuru verir. Göz, kulak, burun ve sinüslerin tedavisinde kullanılır. Damar problemleri(varis), sinir sistemi hastalıkları, çıban, ülser, cilt problemlerinde de kullanılır.

ŞOK GEÇİRENLERE MAVİ İYİ GELİR 

Mavinin soğutucu etkisi vardır. Telaşlı ve korkmuş insanlara yardım eder. Uykudan önce mavi rengine odaklanarak meditasyon yapmak kabus görmeyi önler. Şok veya sinir krizi geçiren insanlara tavsiye edilir.

HAMİLELER İÇİN YEŞİL 

Yeşil stresi azaltır. Kalp sorunu olan insanlara yardımcı olur. Büyümeyi uyarır, kırık kemiklerin iyileşmesine yardım eder ve dokunun tekrar büyümesini uyarır. Huzurlu bir ortam yaratmak için hamile bayanlara önerilir.

SARI ZEKAYI HAREKETE GEÇİRİR 

 İnsanlarda mutluluk etkisi yaratır. Sindirim sistemini harekete geçirmede ve cilt problemlerini tedavi etmekte yararlı olduğu bulunmuştur.

YALNIZ VE DEPRESİFLERE PORTAKAL RENGİ 

 Portakal rengi meyvesi gibi, doğaya enerji verir. Safra taşı, sindirim sistemi problemleri, göğüs problemleri ve artritlerde etkilidir. Yalnız ve depresif insanların spiritüel ruhlarını yükseltir.

ANEMİYE KARŞI KIRMIZI 

Kırmızı kan dolanımına adrenelin salgılanmasını sağlar, hemoglobinin çoğalmasına sebep olur. Kişinin daha güçlü olmasını sağlar. Kırmızı renk giymek anemi ve diğer kan hastalıkları şikayeti olan kişiler için iyidir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !