Basketbol ayakkabısı önerileri

Basketbol Ayakkabisi Önerileri

Basketbol yoğun tempo ve güç isteyen bir spor branşı olduğu bilinmektedir. Bu yoğun tempo ve güç isteyen spor dalında doğru tercih basketbol ayakkabıları ile performansınızı olumlu yönde yükseltebilirsiniz. Basketbol ayakkabısı tercih edilirken; yaş, oyun yapısı ve fiziksel özellikleri göz önünde bulundurmalısınız. Basketbol ayakkabıları sizin; zemin tutuşunuzu, sıçrama yeteneğinizi ya da anlık depar kabiliyetinizi olumlu yönde etkilediğini görebilirsiniz.

Doğru Basketbol Ayakkabısı Modeli Hangisidir?


Kadın basketbol ayakkabısı ya da erkek basketbol ayakkabısı modelleri arasında çok büyük farklılıklar yoktur. Dünyaca ünlü basketbol sporcuları ayakkabı tercihinde bulunurken oynadıkları pozisyonlara göre üretilmiş özel model ayakkabıları tercih etmektedir. Bu sporcuların, bu tercihlerden sonra performansları olumlu yönde etkilendiği gözlemlenmiştir. Sizlerin de basketbol ayakkabısı tercihinde bulunurken dikkat etmeniz gereken bazı konu başlıkları bulunur. Bu konu başlıklarından sizlere kısaca bahsetmek gerekirse eğer.

Basketbol Ayakkabisi Önerileri



● Basketbol Ayakkabı Malzemesi: En çok dikkat edilen özelliklerden bir tanesi olarak gösterilmektedir. Bunun sebebi, kullanılan malzeme sporcunun hareket kabiliyeti, pozisyon anlayışı ve konforunu büyük ölçüde etkilemesidir. Yumuşak yada sert tercihlerde bulunan sporcuların en çok dikkat ettiği özellik ise ayaklarını tam olarak sarmasıdır. Bu sayede zemini daha iyi tutan ve daha yükseğe sıçramanıza olanak sağladığını deneyimleyebilirsiniz. Orta tabanlarda kullanılan genellikle yumuşak malzemedir. Bu orta tabanda kullanılan malzeme sıçrama sonrası yere ilk basma anında darbe emme özelliği bulundurmalıdır. Böylece sakatlanma riskini en aza indirgenmiş olacaksınız.

● Basketbol Ayakkabısı Dış Yüzey: Günümüzde çok fazla tarz ve tasarım ürünler karşınıza çıkabilmektedir. Özellikle Nike basketbol ayakkabısı modelleri arasında Jordan serisini bariz şekilde trend olarak her yıl görebilirsiniz. Trend ve moda ürünler olsa dahi bu ayakkabılarının tercih edilme sebepleri dış yüzeyinde kullanılan malzeme kalitesi olarak karşınıza çıkacaktır. Ayağı tam saran, rahatsız etmeyen ve yok hissi yaratan bu modellerin bağcıklı, bağcıksız ya da fermuarlı gibi birçok modeli bulunmaktadır. Bu tercih tamamen sizin rahatınıza kalmıştır. Dış yüzeyin içerideki havayı dışarıya atması çok önemlidir. Böylece yoğun tempo esnasında ayaklarınız terlemeyecek ve performansınıza olumlu etkide bulduğunu görebileceksiniz.

● Basketbol Ayakkabısı Taban Yüksekliği: Spor esnasında hareket kabiliyeti, sıçrama yeteneği ve top kontrolü gibi birçok başlığı ayakkabı tabanı etkilemektedir. Kullanım alanlarına göre tabanlarda farklılık göstermektedir. Açık sahalar ya da kapalı parke salonlara göre özel üretilmiş birçok basketbol ayakkabısı bulabilirsiniz. Beton sahalarda daha sert taban kullanılırken, kapalı parke salonlarda kayma engelleyici ve yumuşak tabanlar tercih edilmektedir. Basketbol ayakkabılarının tabanının en büyük özelliği ise kesinlikle esneyen bir yapıya sahip olduğunu görebilirsiniz. Sert ya da yumuşak taban fark etmeksizin esnek bir yapıya sahip olmalıdır.

● Oyun Türüne Göre: Basketbol maçı esnasında bazı oyuncular, daha tempolu ve sürekli tüm sahayı gezen bazıları ise daha sabit ve az hareket etmesi gereken bir spor branşıdır. Sporcunun oynadığı pozisyona göre üretilen özel seri basketbol ayakkabılarını tercih etmesi sporcunun performansını olumlu yönde etkilediği gözlemlenebilir. Özellikle adidas basketbol ayakkabısı modellerinde pozisyonlara göre özel üretilen modeller çokça tercih edilmektedir.

Basketbol Ayakkabisi Önerileri

Basketbol Ayakkabısı Tercihi Nasıl Olmalıdır?


Sporcunun maç içinde giydiği ya da sporcu için özel üretilen modeller daha fazla tercih edilmektedir. Çünkü bu ayakkabılar sporcuların özellikleri ve oyun tiplerine göre özel olarak üretilmiştir. Bu sporcu ile pozisyonları aynı olan kişiler genellikle kendilerine idol olarak gördüğü bu sporcuların ayakkabılarını tercih etmektedir. Diğer spor branşlarına kıyasla, pozisyon farklılıklarına göre basketbol ayakkabı özellikleri oldukça değişkenlik gösterdiğini deneyimleyebilirsiniz.

Günlük kullanıma veya spor salonlarında da oldukça fazla basketbol ayakkabısı kullanılmaya başlandığını görebilirsiniz. Sizler de basketbol ayakkabılarındaki yeni trendleri görmek, ürün hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz eğer; Sportive'i ziyaret edebilir, tarzınıza ayağınıza uygun bir modelle performansınızı yükseltebilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !