Günlük Cilt Bakımı Rutinimizi Nasıl Yapmalıyız?

Günlük Cilt Bakımı Rutinimizi Nasıl Yapmalıyız?

Sağlıklı ve güzel görünen bir cilt yapısına sahip olmak istiyorsanız öncelikle cilt bakımınızı ihmal etmemeniz gerekiyor. Cildinizi ihmal etmeniz kısa zamanda çeşitli cilt sorunları yaşamaya başlamanıza yol açar. Dolayısıyla cilt bakimi asla ihmal edilmemesi gereken unsurların başında geliyor. Peki, rutin olarak uygulanması gereken cilt bakımı adımları neler? 

Temizlikle Başlayın! 


Öncelikle cilt bakımına temizlikle başlamanız gerektiğini belirtelim. Temiz bir cilt, sağlıklı bir cildin olmazsa olmazıdır. Elbette cilt temizliğinden kastımız sadece yüz yıkama işlemi değil. Cildinizi derinlemesine temizleyen, ölü hücrelerden, sebum fazlasından arındıran bir cilt temizleme ürünü kullanmalısınız. Kaliteli ve olabildiğince doğal içerikli ürünlere yönelmenizde fayda olacaktır. Cildinizi her gün düzenli olarak temizlemeniz zaten daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlayacak. 

Cildinizi Besleyin!


İkinci adım ise cildinizin ihtiyacına yönelik bir tonik kullanmanızı barındırıyor. Bu tonik cilt yapınıza ve cildinizin ihtiyaçlarına göre seçilmelidir. Tonik ile cildinize daha parlak, daha mat, daha beyaz ya da daha duru bir görünü kazandırmanız mümkün olabiliyor. Ancak tonik gibi ürünlerden bir verim alabilmek için düzenli olarak kullanmanız gerektiğini de unutmayın. Cilt bakım ürünleri sadece düzenli olarak kullanıldığında etkisini net bir şekilde gösterebilir. 

Nemlendirme!


Cilt tipiniz ne olursa olsun, mutlaka nem ihtiyacını karşılamanız gerekiyor. Yağlı bir cilde sahip olanlar bile temizlik ve tonik sonrasında cildini mutlaka nemlendirmelidir. Bu noktada da tercihinizi mutlaka cilt tipinize uygun ürünler arasından yapmanız gerekir. Cildin nem ihtiyacının karşılanması yaşlanma sürecini yavaşlatmanın da en kolay yolu oluyor. 

Göz Çevresini Unutmayın!


Göz çevresi en kolay kırışan bölgedir. Bu nedenle göz çevresi için özel olarak formüle edilen krem çeşitlerinin kullanılması gerekiyor. Bu kremleri incelemek için de Yves Rocher internet sitesine tıklayabilirsiniz. Cilt bakımı için kullanılabilecek tüm ürün modellerini bu markanın internet sitesinde detaylıca gözden geçirme şansını bulunuyor. Tamamen doğal bileşenlerle hazırlanan cilt bakım ürünleri için online olarak sipariş verme imkanınız da mevcut. Sitede farklı cilt tiplerine yönelik olarak hazırlanan çok sayıda bakım ürünü bulunuyor. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !