Ojenin kalıcılığını artırmak için yapmanız gerekenler

Ojenin kalıcılığını artırmak için yapmanız gerekenler

Bakımlı ve güzel görünen ellere sahip olmak istiyorsanız mutlaka oje de kullanmanız gerekiyor. Ojelerin kısa zamanda çıkmaya başlaması kadınları bir hayli rahatsız eder. Çünkü sadece çok küçük bir parçanın çıkmış olması bile tüm ellerin zarafetini ve güzelliğini sekteye uğratır. Peki, ojenin daha kalıcı olması için ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? Sizler için bu konuyu mercek altına aldık. İşte dikkat etmeniz gereken hususlar…    

İlk Kat Şeffaf Cila Olmalı!


Dikkat etmeniz gereken ilk unsur renkli ojenizi sürmeden önce tırnaklarınıza şeffaf cila sürmeniz olacak. İlk kat olarak şeffaf olan tırnak cilası kullanmanız, ojenizin kalıcılığını bir hayli artırır. Bunun yanı sıra ojenin renginin çok daha net bir şekilde görünmesine de olanak tanır. İşte bu nedenle ilk kat olarak şeffaf cila kullanmayı artık bir alışkanlık haline getirmeniz gerekiyor. Bu alışkanlık sayesinde koyu renk ojeler sürdüğünüzde ve çıkardığınızda tırnağınızda leke kalması da mümkün olmayacak.

Ojeyi Sürmeden Önce Çalkalayın!


Her ne kadar koyu bir kıvama sahip olması nedeniyle çalkalanmıyor gibi gelse de aslında ojenizi de çalkalamanız mümkündür. Hatta bu yöntemi her defasında uygulamanız ojenin kalıcılığını da artırır. Oje üretiminde kullanılan malzemelerin ağırlığı farklı olabilir. Bu nedenle uzun süre bekleyen ojenin bazı tortuları dibe çökebilir. Her kullanımdan önce çalkalarsanız daha pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz. Aynı zamanda ojenin daha uzun süre kalıcı olmasını da sağlarsınız.

İlk Katın Kurumasını Bekleyin!


Elbette dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da ojenin kurumasıdır. En sık yapılan hata ilk kat henüz kurumadan ikinci kata geçmek oluyor. Oysa bu yöntem de ojenin kalıcılık süresini azaltır. Bu nedenle mutlaka ilk katın tamamen kurumasını beklemelisiniz. 

Son Kat Şeffaf Oje Olmalı! 


İki kat oje sürdükten sonra son kat olarak yine şeffaf oje kullanmalısınız. Bu sayede ojenin rengini de korumayı başaracaksınız. Eğer uzun süre kalıcı oje çeşitleri arasından seçim yapmak isterseniz hemen Yves Rocher internet sitesine tıklayın. Bu sitede zengin bir renk seçeneği yelpazesi var ve kendi tarzınıza uygun renkleri hemen bulabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !