Ayaklarımızdan Gelen Sağlık

Ayaklarımızdan Gelen Sağlık

Vücudumuzun tüm ağırlığına katlanan, günün yorgunluğunu sırtlanan ayaklarımız temel uzuvlarımızdan biridir. Ayaklarımız aynı zamanda vücudumuzun çeşitli noktalarına etki ederek farklı noktalarda da rahatsızlıklara sebep olabilmektedir. Genel sağlığımızın iyi olması ve kendimizi daha iyi hissetmemiz için ayaklarımızın sağlıklı olması son derece önemlidir. Ayağımızda oluşabilecek en ufak bir sıkıntı günlük yaşantımızı sekteye uğratabilir, günümüzü acılar içinde sonlandırmamıza sebep olabilir. Kişisel bakımımızda hak ettiği değeri göstermediğimiz ayaklarımız zamanla sorun olarak bize geri dönebilmektedir. Sağlıklı ayaklar için yapılması gerekenler;

       Ayaklarımızı her gün yıkayıp parmak aralarını tek tek dikkatle kurulamalıyız.

       Ayakkabılar havalandırılmalı, mümkünse aynı ayakkabı süt üste giyilmemeli

       Çoraplar her gün değiştirilmeli

       Ayak tırnaklarını düz şekilde kesmeliyiz

       Her banyoda ponza taşı kullanarak ayaklarını ölü hücrelerden arındırın

Refleksoloji ( Ayak Masajı)

Ayaklarımızdaki farklı noktalar vücudumuzdaki farklı noktalarla bağlantılı haldedir. Refleksoloji, ayaklarımızdaki bu noktalara baskı uygulayarak bağlantılı vücut noktasına refleks oluşturmasını sağlayan destekleyici tedavi yöntemidir. Halk arasında genel olarak ayak masajı adı ile bilinse de vücudumuzda el ve kulaklarda da özel refleks noktaları mevcuttur.

Refleksoloji Masajı Nasıl Yapılır?

Öncellikle refleksoloji masajı basit bir masaj değildir. Alanında uzman, bu konuda eğitim almış kişilerce refleksoloji merkezlerinde yapılmalıdır. Masaj ayaktaki refleks noktaları belirlenerek el ve parmaklar yardımı ve zaman zaman ahşap çubuklardan destek alınarak yapılır. Masaj uygulamaları tedavi edilecek duruma, hastanın verilerine göre 10 dakika ile 45 dakika arasında sürmektedir.

Refleksoloji Hangi Hastalıkların Tedavisinde Kullanılır?

Refloksoloji masajı yaptırmak için illaki hasta olmanıza gerek yoktur. Rahatlamak, gevşemek, bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için de masaj yaptırabilirsiniz. Bunun dışında kan dolaşımını ve basıncını düzenlemek, migren ağrıları, adet dönemi ağrıları, vücuttaki toksinlerin atılması, kronik ya da kronik hastalıklarda tedaviyi destekleme amaçlı uygulanabilir.

Tırnak Bakımı

Sağlığımız için hijyen çok önemlidir. Tırnak bakımı da kişisel bakımımızın en önemli detaylarından biridir. Gerek el tırnaklarımızı gerekse ayak tırnaklarımızı düzenli şekilde kesmeli bakımını yapmalıyız. Daha fazla göz önünde olmasından sebep el tırnakları ayak tırnaklarına göre daha bakımlıdır. Ancak ayaklarımızda sağlık sorunlarına yol açmamak adına el tırnakları kadar bakımına özen gösterilmelidir. Ayak tırnakları, el tırnaklarına göre daha sert olduğu için mutlaka duştan sonra kesilmelidir. Ve her aile bireyinin tırnak makası ayrı olmalıdır. Tırnak batıklarının önüne geçmek adına el tırnakları oval, ayak tırnakları ise küt kesilmelidir. Tırnakları çok dipten kesmemek de diğer dikkat edilmesi gereken ayrıntıdır.

Nasır Tedavisi

Nasır ayakların çok uzun süre ayakkabı içerisinde kalması ve yanlış ayakkabı seçiminden dolayı ayaklarda oluşan bir cilt hastalığı olup oldukça ağrılı ve rahatsız edicidir. Cildin sertleşmesine bağlı olarak oluşur ve erken müdahale oldukça önemlidir. Nasır tedavisinde önemli olan canlı deriye zarar vermeden tedaviyi aşama aşama tamamlamaktır. Nasır tedavisi için işinin ehli merkezlere başvurabilir alanında uzman kişilerce kısa sürede nasırınızdan kurtulabilirsiniz. Çok derine inmiş nasırlarda cerrahi işlem gerekebilir. Nasır tedavisi sonrasında ve nasır oluşumunu önlemek için ayak bakımı iyi yapılmalı, doğru ayakkabı tercih edilmeli.

Ayak sağlığı üzerinde durulması gereken bir konudur. Hafife alınan durumlarda günlük yaşantımızın aksamasına yol açabilecek sonuçlarla karşılaşılabilir. Ayaklarınıza yaptıracağınız her türlü işlemin hijyenik ortamlarda ve ilgili eğitimleri almış uzman kişilerce yapılmasına dikkat etmelisiniz. Refleksoloji, tırnak bakımı ve nasır tedavisi gibi konularda uzman desteğine başvurmak için https://www.beautyderm.net web sitemizi ziyaret ederek bizimle iletişime geçebilirsiniz. Alanında uzman ekibimizden randevu alıp sorunlarınıza kısa sürede kalıcı çözümler bulabilirsiniz.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !