Uzmanlardan cildinizin gençliğini koruyacak beş öneri!

Uyuma pozisyonundan, cildin kendini korumasını sağlayan pH kalkanını desteklemeye kadar, günlük hayatınızda yapacağınız birkaç küçük değişiklik ile cildinizin güzelliğine güzellik katabilirsiniz. Bunun için ise uzmanların anti-aging önerilerini uygulamak çok kolay...

Hepimiz biliyoruz, zaman hızla geçiyor ve geçerken de yüzümüzde, cildimizde kimi izler bırakıyor… Ancak günlük hayatımızda kolayca yapacağınız ufak tefek değişiklikler ile bu izleri azaltabiliriz. İşte Sebamed uzmanlarından sizi hiç yormayacak, rahatlıkla alışkanlık haline getirebileceğiniz anti-aging tavsiyeleri…

Güneş koruyucusunu vücudunuzun hangi bölgesine uyguladığınıza dikkat! 
Deri kırışıklıklarının %80'inden fazlası özellikle gençlik döneminde uzun süre güneş ışığına maruz kalan cildin yıpranması sebebiyle olur. Bu sebeple cildinize her gün güneş kremi uygulamanızgerektiğini muhtemelen biliyorsunuz. Peki güneş koruyucusunu vücudunuzun hangi bölgelerine uyguluyorsunuz? Eğer yanıtınız "Sadece yüzüme" ise bir şeyleri eksik yapıyorsunuz demektir. Boynunuza, dekoltenize, ellerinize ve güneşe maruz kalan tüm bölgelere uygulamanız gerekiyor.. Çünkü güneş yüzünüz kadar bu bölgeleri de etkiliyor. Sebamed Sun Care serisi yüksek etkili UVA/UVB filtre sistemi ve E vitamini ile birlikte, güneşin zararlı ışınlarına ve tahrişe karşı koruma sağlar ve pH 5.5 değeri sayesinde, cildin doğal yapısını korur.

Nemlendirmeden olmaz. 
Biz yaş aldıkça, yağ bezelerinden salgılanan, cilde ve saça nem veren sebum üretimi de azalıyor. Sonuç olarak da cildimizin nemi azalıyor, ışıltısı ve tazeliği kayboluyor. Ancak bunun üstesinden gelmek de kolay. Yapılması gereken şey bol su içmek ve nemlendirici kullanmak. Böylece cildinize destek olabiliriz. Nemlendirici seçimlerinde kararsız kalıyorsanız sizlere Sebamed'in yeni çıkan premium cilt bakım serisi PRO! Ürünlerini denemenizi tavsiye ederiz. pH 5.5 değeri ile cildin doğal koruyucu tabakasını sağlıklı tutarken, içeriğinde probiyotiklerle cildi içeriden destekliyor ve yeni hücre oluşumunu hızlandırıyor. Üstelik cildinizde bıraktığı etkiyi de çok seveceksiniz.

Cildinize köstek değil destek olun. 
Cildinizi nemlendirmek isterken aslında cildinize zarar veriyor olabileceğinizi hiç düşündünüz mü?Hafif asidik bir yapısı olan cildimiz zaten bir koruyucu tabakaya sahip. pH değeri 5.5 olan bu koruyucu tabaka hem nem kaybını önlüyor hem de cildi zararlı çevresel etkilere karşı koruyor. Ancak pH değeri cildimize uymayan ürünlerle cildin bu doğal koruma fonksiyonunu bozuyoruz. Yapmamız gereken pH değeri 5.5 olan kozmetik ürünleri kullanmak. Nemlendirici seçiminizde cildinizle aynı değere sahip olan pH değeri 5.5 olan ürünleri tercih etmeye özen gösterin ki; cildinizin koruyucu tabakasını sağlıklı tutup nem kaybını en aza indirgeyin.

Önce ılık, sonra soğuk. 
Sıcak duş almak, sıcak suyla doldurulmuş bir küvete girmek veya sıcak suyla yüzünüzü yıkamak da kılcal damarların çatlayıp kötü bir görüntü oluşturmasına ve cildinizin tahriş olmasına neden olabilir. En iyisi mi siz önce ılık suyla (ve yine pH değeri 5.5 olan bir ürünle tabii) yıkadığınız cildinizi, sonra da soğuk suyla durulayarak ciltteki gözeneklerinizi sıkılaştırın.

Sırt üstü uyuyun. 
Cildinizin sağlığı ve güzelliği için doğru beslenmek ve doğru kozmetik ürünlerini kullanmak kadar doğru pozisyonda uyumak da önemli. Zira yüz üstü veya yan yatmak, şakaklarda, yanaklarda veya ağız çevresinde kırışıklıların ve sarkmaların oluşmasında neden olabilir. Bunun önüne geçmek için sırt üstünde yatmayı ve uyumayı alışkanlık halinegetirmeye çalışın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !