Evini Yenilemek İsteyenler İçin: 2020 Mobilya Trendleri ve Renkleri!

Her mobilya tasarımı, özgün bir dile ve kişiliğe sahiptir! Bu dil ve kişilik ise sezona hakim olan renk, desen, doku ve malzeme gibi unsurlardan etkilenerek trend haline gelir. Peki 2020 mobilya trendleri nelerdir? Mobilya tasarımlarında öne çıkan 2020 dekorasyon trendlerini sizler için yakından derledik.

2020'ye Damgasını Vuran Trend Renkler


Canlı renk tonları yerini mat ve pastel tonlara bırakıyor! Özellikle mobilya ve dekorasyon trendlerine pastel pembe tonları, su ve ada çayı yeşili ve mavinin doğal tonları hakim oluyor. Bu renklerin yanı sıra kahve krem renkler ve uyumlu kombinleri de ön plana çıkıyor. Detaylara ise metal, krom ve pirinç renkler mobilyaları tamamlıyor. Kırlentler ise 2020'de daha büyük hale gelirken geometrik desenlere ev sahipliği yapıyor.

Her Sezonun Gözdesi: Ahşap

Ahşap 2020'de de mobilya tasarımlarında sıkça kullanılan pirinç ve krom gibi metallerle bir arada kullanılan bir malzeme olacak! Ham ahşap detayları ve mermerin ahşapla uyumu bu yılda birbirinden farklı ve yaratıcı tasarımlarda yerini alacak.

2020 Öne Çıkan Kumaş Modelleri

Mobilya kumaşlarında kadife yerini koton ve kadife satene bırakıyor. Bu kumaşlara ise siyah beyaz desenler eşlik edecek. Silinebilen ve kir tutmayan kumaş trendi bu yıl da devam ediyor. Ahşap mobilyaların yanı sıra ona zıt düşen beton görünümlerde bu yıl çok görülecek. Ham olarak kullanılan beton mobilya daha çok dekorasyon öğesi olarak mekânı tamamlayan bir obje olarak yerini alırken farklı formalara sahip bu ürünler dikkat çekici bir şekilde merkezi veya tekil olarak kullanılıyor.

Geometrik ve Doğal Tasarımlar Tercih Ediliyor

Ahşabın doğallığı vurgulayan tonları ile açık ve soft renk aksesuarlar 2020'de çok moda! Bu yıl bilhassa yatak odası, çocuk odası gibi panel mobilya gruplarında yumuşak geçişler ve geometrik detaylarla bezeniyor. Konulduğu mekana dinamik bir hoşluk ve uyum kazandıran kıvrımlı yüzeyler, yuvarlatılmış formlarla yeni tasarımlarda kendine yer buluyor. Tasarım dünyasında giderek yıldızı parlayan neotenik yani sevimli, şişman, pofuduk formlara sahip tasarımlar ve aksesuarlar da bu trendin izini sürdürüyor. Öte yandan oval kenarlar ve açılı köşeler ise mobilyalardaki hareketi ve dinamizmi arttıran unsurlar olarak karşınıza çıkacak.

Siyah Mutfaklar Moda Oluyor

Mutfak mobilya dekorasyonunda trend olan renk siyah oluyor! Beyaz karo yer ve duvar döşemesiyle hoş bir şıklık yakalayan siyah renk, siyah ankastre ürünler ile birlikte asilliği ve zıtlığın uyumunu mutfaklara taşıyor.

Aksesuar Kullanımı ve Detaylar Önem Kazanıyor

Oturma odası, köşe takımı, koltuk grupları olarak tanımlanan tasarımlarda 2019 yılında ivme kazanan yüksek ayaklı yatak olabilen mobilya modelleri yeniden popüler oluyor ve 2020 yılında da kendini gösteriyor. Örme kumaşlar ile kadife kumaşlar mobilya kaplamalarında kullanılıyor. Tamamlayıcı ürünler olan sehpa, avize ve lambalar ise daha çok dekoratif kullanımlarıyla ön planda olmaya devam ediyor. Dekorasyonu tamamlayan halılarda ise sade ve koyu renk tasarımlar tercih ediliyor.

Minimalizm Trend Olmaktan Çıkıyor

2019 yılının aksine 2020'de minimalizm artık tasarımlarda tercih edilmiyor. Minimalizm yerini, maksimalist tarza bırakıyor. Daha fazla eşyaya yer verilen ve daha heybetli görünen mobilyalara ev sahipliği yapan bu tarz ile farklı stildeki eşyaları kombinleyebilirsiniz.

Konfor ve Rahatlık Adını Söz Ettiriyor

Ev yaşamı ve evde geçirilen kaliteli vakitler önem kazanıyor. Bunun için daha rahat ve konforlu koltuklar tercih ediliyor. Örneğin bir köşe koltuğunuz varsa berjer, puf ya da ek bir kanepe ile alanı sosyalleşmeye daha uygun hale getirebilirsiniz.

Arkadaşlarınızla eğlenceli vakit geçirebileceğiniz, tarzınızı yansıtan mobilya modelleri Koçtaş'ta! Hemen keşfedebilir, 2020 mobilya trendlerinin öncülüğünde en ekonomik şekilde evinizi döşeyebilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !