Doğum Sonrası Karın Germe Ameliyatı

Hamile kadınların karın bölgesinde potansiyel sorunlar belirir. Karın çatlakları, sarkmalar ve yağlanma, hamile kadınların kafasını karıştıran önemli sorunlardır. Bu sorunlar, doğum sonrası kalıcı hale gelebilir. Bazı durumlarda “karın germe” operasyonlarına ihtiyaç duyulur. Peki, hangi durumlarda karın germe ameliyatı yapılmalıdır. Doğum sonrası karın germe ameliyatlarının süresi var mı? Bu ve benzeri soruların cevabını derlediğimiz makalemiz, karar vermenize yardımcı olabilir!

Doğum, kadın bedeni için stres içeren bir süreçtir. Kadınların önemli bir kısmı, gebelik sonrası kilo alır. Hormonal değişime de maruz kalan kadınlar, kilo almayla bağlantılı olarak karın bölgelerinde fiziksel sorunlar yaşayabilirler. Bu sorunlar, çözümsüz sorunlar değildir. Karın operasyonları, karın sorunlarını, doğum yapan kadınların kokulu rüyası olmaktan çıkarır.

Karın germe ameliyatı nedir?

Karın germe operasyonları; karın bölgesindeki çatlaklar, sarkmalar ve yağlanmalar için etkili bir çözümdür.

Doğum yapan kadınların karınları, “sönmüş balon” gibi bir duruma dönüşür. Hamile kadınlarda ani kilo almaya bağlı olarak karnın şişmesiyle çatlaklar ve sarkmalar oluşur. Doğum sonrası alınan bu kiloları vermek kolay olmaz. Zamanla karın bölgesi çatlar ve formunu kaybeder. Bunun sonucu olarak karın gevşer ve sarkmalar meydana gelir. Karın germe ameliyatı, bu soruna etkili bir müdahaledir.

Karın germe ameliyatı, karın bölgesine estetik bir görünüm kazandırır. Karın duruşu ve görüntüsünü ideal ölçülere getirir.

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Karın germe ameliyatı, “karın kaslarını gerginleştirme” operasyonudur. Doğum yapan kadınların karın kasları ayrık ve gevşektir. Operasyonda, deforme olmuş karın kasının sağlamlaştırılması veya gerginleştirilmesi amaçlanır.

İlk olarak karın bölgesinde sezaryen dikişine benzeyen bir kesi açılır. Göbek deliği altında sarkan ve çatlayan deri ve yağ dokusu çıkarılır. Karın duvarı ve orta karın bölgesindeki kas dokusu gerginleştirilir. Fıtıklaşma görülürse giderilir. Daha sonra gevşemiş karın kasları, dikişlerle yaklaştırılır.

Operasyonda karın bölgesi yeni bir forma kavuşur. Sarkık karın görünümü düzelir. Doğum yapan kadınlar da ince bir bele ve sıkı bir karın duvarına sahip olur.

Doğum sonrası karın germe ameliyatı ne zaman yapılmalıdır?

Doğum yapan kadınların kilo vermesi zorlu bir süreçtir. Çoğu kadın da bu süreci yönetemez ve kontrol altında tutamaz. Bu sebeple sarkmalar ve çatlaklar rahatsız edici olabilir. Bu anlamda karın germe ameliyatı, doğum yapan kadınlar için etkili bir “karın bölgesi estetiği”dir. Karın germe ameliyatları genellikle yaz aylarından önce yaptırılır. Doğum yapan kadınların karın germe ameliyatı zamanlaması önemlidir.

Doğum sonrası hemen karın germe ameliyatı yaptırmak, hem anne hem de bebeği için risk unsurudur. Anne, bebeğinin standart bakımını yapamayabilir. Emzirme sorunları ortaya çıkabilir. Bebeğin anneyle ten teması gecikebilir. Doğum yapan kadınların kiloları birkaç ay sonra normale döner. Hormonal dalgalanmaları durur ve vücut işlevleri daha stabilleşir. Bu süreçten çıkmadan karın germe ameliyatı yapılması, zamanla karnın tekrar sarkması ile sonuçlanabilir.

Bu sebeple özellikle sezaryenle doğum yapan kadınların, karın germe ameliyatı yaptırmak için vücudun hormanal dengesinin sağlanmasını beklemesi gerekir. Karın germe ameliyatı anne emzirmiyorsa en az 3 ila 6 ay sonra yapılmalıdır. Anne emziriyorsa, emzirme döneminin bitmesi beklenmelidir. Bazı durumlarda bu süre 1 yıla kadar çıkabilir.

Karın Germe Ameliyatı Hakkında Bazı Uyarılar

• Sezaryenle doğum yapan kadınlar, karın germe operasyonu yaptırabilir.
• Karın germe ameliyatının yapılması için rahmin küçülmesi beklenmelidir. Bu da en az 45 gün sürer.
• Ameliyat için karın içi organların da normal boyutuna gelmesini beklemek esastır.
• Doğum yapan kadının vücudu hormonal dengeyi sağlanmadan karın germe ameliyatı yapılması başarısızlıkla sonuçlanabilir.
• Karın germe ameliyatı sonrası hasta 1 gün sonra taburcu olabilir. 15 gün sonra iş veya okul hayatına dönebilir.
• Ameliyat sonrası spor veya egzersizlere 1 ay sonra başlanmalıdır.
• Ameliyattan 1,5 ay sonra egzersizlerle karın kasları güçlendirilmelidir.
• Kilo almayı önlemek için ameliyat sonrası diyet önerilir.
• İdeal kilo korunursa ameliyattan elde edilecek başarı oranı artar.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !