Kilo vermenize yardımcı olacak en iyi 5 içecek

İşte kilo vermenize yardımcı olacak 5 içecek...

Detoks suları
Detoks suları, fazla kilolarla mücadelede kesinlikle en güvenilir müttefiklerinizdir – mutfağınızda kolaylıkla yapabilirsiniz; meyvelerden, sebzelerden ya da her ikisinden birden. Turunçgiller güçlü detoks kapasiteleri ile tanınırlar. Dolayısıyla vücudunuzu aylardır birikmiş toksinlerden arındırmanıza yardımcı olacak gıdalar arıyorsanız eğer, detoks suyunuza kesinlikle turunçgillerden bir meyve eklemelisiniz. Zencefil, havuç ve elma gibi yüksek lifli kök besinler de detoks sularında kullanılmak üzere tavsiye edilirler. Çünkü bu meyveler sindirim sisteminin doğru çalışmasını desteklerler ve antioksidanlar açısından çok zengindirler.

Kahve
Ölçülü bir şekilde tüketildiğinde, kahvenin sağlığa birçok faydası olduğu bilinen bir gerçektir. Serbest radikallerle savaşan antioksidanlar içerir ve bazı kanser türlerinin riskini azaltır. Kahvenin kalp hastalıkları ve diyabet riskini düşürdüğü de bilinmektedir. Bunların yanında, kafein metabolizmanın hızlanması ve yanan kalori miktarının artması için mükemmel bir araçtır. Ancak dikkatli olmak gerek; çünkü kahveye güvenerek kilo vermek istiyorsanız kahvenizi şeker ya da süt kullanmadan tüketmeniz gerekiyor – tatlandırıcılar kahvenizin içerdiği kalori miktarını artırır.

Meyve suları – yabanmersini ve armut
Meyve suları lezzetli, hazırlaması kolay, vitaminler ve mineraller açısından çok zengin olan içeceklerdir. Aynı zamanda da seçebileceğiniz yüzlerce farklı meyve vardır. Yabanmersini ve armut, içerdikleri yüksek C vitamini oranı ile en lezzetli, en etkili ve en çok rağbet gören meyvelerin başında gelirler. Yabanmersini ve armut suyu, yalnızca metabolizmanızı hızlandırarak kilo vermenize yardımcı olmakla kalmaz; aynı zamanda da enerji seviyenizi artırır ve vücudunuza ihtiyacı olan temel vitaminleri sağlar. Yabanmersini suyunun e-coli bakteri enfeksiyonu gibi çeşitli mesane enfeksiyonlarının önlenmesi için gerekli olduğu bilinen bir gerçektir. Armut ise meyve suyunuza magnezyum, potasyum ve fosfor ilavesi yapar; zengin C vitamini içeriği ile kemiklerinizin güçlü ve sağlıklı olmalarını sağlar

Sebze suları
Sebze suları da kilo verme çabalarınıza uzun vadede katkı sağlarlar. Kilo vermeye en uygun sebze türünün turpgiller olduğu da bilinen bir gerçektir. İster tek başlarına kullanın, isterseniz diğer meyvelerle karıştırın, bu sebzeler (lahana, brokoli, karnabahar vs.) yağ ile mücadelede ve toksinlerden arınmada en etkili silahlarınız olacaklar. Sebze sularının kayda değer bir diğer faydası da, vücudunuzdaki hormon seviyelerini dengelemeleri ve hormon bozucuların, vücudun normal hormon seviyesine müdahale etmelerini önlemeleridir.

Yeşil çay
Yeşil çay, saymakla bitmeyen faydaları sayesinde yüzyıllardır kullanılıyor – kilo verme bunlardan yalnızca birisi. Yeşil çay kilo vermenize yardımcı olmakla kalmaz; aynı zamanda diyetinize uzun vadede inanılmaz katkılarda bulunur. Düzenli olarak egzersiz yapamasanız da her gün içeceğiniz bir fincan yeşil çay, ihtiyacınız olan tüm antioksidanları almanızı sağlar ve metabolizmanızı hızlandırarak yağları daha hızlı bir tempoda yakmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda enerji seviyenizi artırır ve iştahınız bastırır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !