Cildiniz alarm vermesin istiyorsanız!

Hassas bir cildiniz varsa alerjiler, yanlış ürün kullanımı ve hava koşulları her zaman dostunuz olmayabilir. 

Kırmızıya dönüşen, kuruyan, kaşıntı gibi belirtilerle rahatsızlıklara neden olan hassas cilde sahip olanların dikkate alması gerekenleri Hastane Derindere Dermatoloji Uzmanı Abdulaziz Resuloğlu anlattı…

Aldığınız ürünlerin etiketlerini okuyun!
Vücudunuza dokunan ürünler alacaksanız etiketlerinde "hassas ciltlere uygundur" yazmasına dikkat edin.

Sert yüzey temizleyicilerini dikkatli kullanın!
Temizleyicilerde bulunan kimyasallar hassas cildinizi tahriş edebilir. Cilt tahrişi ile ilgili uyarı etiketi olan ürünlerden uzak durun ve ağartıcı, alkol, amonyak, etilen glikol monobütil asetat, sodyum hipoklorit ve trisodyum fosfat gibi bileşenlerden kaçının. Kullandığınız ürün içeriğinden yine de şüpheniz varsa ürünü kullanırken eldiven giyin.

Sıcak suyla banyo yapmaktan kaçının!
Sıcak ve uzun banyolar cildinizi doğal yağından da arındırır. Bu nedenle mümkün olduğunca ılık suyla ve maksimum 15 dakikayı geçmeyen banyolar yapın. Cildinize uygun; boya, parfüm, deodorant ve antibakteriyel maddeler içermeyen sabun veya duş jelleri kullanın.

Kullanacağınız ürünü test edin!
Cildinizi neye karşı hassas olduğundan emin değilseniz, kullanacağınız ürünü işlem yapmadan önce cildinizin küçük bir alanında test edin ve 48-72 saat bekleyin. Bu süre sonunda cildinizde herhangi bir değişiklik/alerji söz konusu değilse ürünü kullanabilirsiniz.

Cilt temizliğini abartmayın!
Kimyasal içeriğe sahip temizleme ürünlerini gereğinden fazla kullanmaktan kaçının. Cildinizin temiz olması için pul pul dökülmesi gerekmez.

Parfüm seçerken önceliğiniz koku değil; cildinizin hassasiyeti olsun.
Seçtiğiniz parfümün cildinize zarar vermediğinden alkol, boya ve sabun içermediğinden emin olun.

Yoğun ve ağır makyajdan kaçının!
Cildiniz hassassa, yoğun makyaj yapmayın. Makyaj ürünleri satın alırken suya dayanıklı olmayan ve gözenek tıkamama özelliğine sahip ürünleri seçin.

Giyeceğiniz kıyafetin modeli değil; kumaşının niteliğini önemseyin!
Yün ve diğer kaba kumaşlar cildiniz hassas olmamasına rağmen kaşıntıya neden olabilir. Özellikle yün alerjik bir döküntü oluşturabilir. Pamuk ve ipek gibi yumuşak kıyafetler tercih edin.

Hava koşullarını dikkate alın!
Dışarısı soğuksa yüzünüzü yumuşak bir atkı ile sarın. Rüzgarın zarar vermemesi ve kurumaması için eldiven kullanın. Güneş koruyucu kremleri sadece yaz mevsiminde değil; hava bulutlu olsa bile her mevsimde kullanın.

Aksesuvar seçiminde görünüş değil; içerdiği metallere dikkat edin!
Hassas ciltler için en yaygın alerji tetikleyicilerden biri de takılardır. Mücevherattan giyeceğe, fermuarlardan gözlüklere kadar kullandığınız aksesuvarların içerdiği metallerin mümkün olduğunca hipoalerjik olan nikel türü metallerden oluşmasına dikkat edin!

Sigaradan uzak durun!
Genel sağlığınız için zarar verici olan sigaranın aynı zamanda pek çok dermatolojik cilt problemini de tetiklediğini; özellikle sedef hastalığınız varsa cilt reaksiyonlarının arttığını biliyor muydunuz? Bu nedenle sigaradan uzak durun.

Cildinizi nemlendirin!
Kuru cilt daha hızlı tahriş olur. Özellikle egzama gibi problemlerle karşılaşırsınız. Cildinizin kurumasını önlemek için ıslandığında suyun içeride tutulması önemlidir. Cildinizi uzun süre yumuşak tutmak istiyorsanız banyonun hemen ardından nemlendirici sürün.

Stres cildinizi etkileyebilir!
Yoğun endişe ve stres ruh sağlığınızın yanı sıra cildinizi de olumsuz yönde etkileyebilir. Cildinizin zarar görmemesi için gevşeme tekniklerini uygulayın, iyi uyuyun, egzersiz yapın ve doğru beslenin.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !