Baklava Kasları ile Yaza Merhaba Deyin

Günümüzde hemen hemen her yaştan insan, daha iyi görünmek, giydiklerini yakıştırmak, daha sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmak için hem diyet hem de egzersiz yöntemlerini uyguluyor. Ancak çoğu zaman bu yöntemler ile istenilen sonuca ulaşılamıyor ve vücut şekillendirme için plastik cerrahların kapısını çalıyor. 

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı, Op.Dr.Tahir Gökhan HAYTOĞLU Hi-Defination Liposuction ile ilgi merak edilen soruları yanıtladı.

Hi - Definition Liposuction yöntemi, insan vücudunu tıpkı bir heykeltıraş gibi şekillendirebilen, klasik liposuction'dan farklı, sofistike bir tekniktir diyen Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı, Op.Dr.Tahir Gökhan HAYTOĞLU bu yöntemin mutlaka vücut şekillendirme üzerine özel eğitim almış plastik cerrahlar tarafından uygulanması gerektiğini tavsiye etti.

Hİ - DEF LİPOSUCTİON NEDİR?

Dr. Haytoğlu; "Klasik liposuction'da bölgesel olarak biriken yağlar, kanüller yardımıyla vücuttan uzaklaştırılır. Hi- Def Liposuctionda ise ultrasound (ses dalgaları) kullanılarak, istenmeyen alanlardaki yağlar diğer dokulara zarar vermeyecek şekilde ayrıştırılır. Vücudun daha atletik bir görünüme kavuşması için olması gereken yerlere kas gölgeleri oluşturulur ve gerekirse bu yağlar kullanılarak daha kaslı ya da daha kıvrımlı vücut hatları ortaya çıkarılabilir" dedi.

Hİ - DEF LİPOSUCTİON İLE NELER YAPILABİLİR?

Dr. Haytoğlu; "Erkeklerde kaslı ve atletik bir görünüm için karın bölgesinde baklava kasları (six packs) ve adonis kasları belirginleştirilir. Beldeki simit bölgeleri inceltilir. Pektoral denilen göğüs kasları ve omuz kasları belirginleştirilerek vücudun üçgenimsi bir hal alması sağlanabilir. Kadınlarda ise dümdüz ve sportif bir karın, sportif yan çizgiler, incecik bir bel ve kıvrımlı, kalkık popolar ile dolgun göğüsler elde edilebilir" diye açıkladı.

Hİ - DEF LIPOSUCTION NASIL UYGULANIR?

İşlemin yapılacağı alan küçük ise lokal anestezi, daha büyük bir alanda çalışılacak ise genel anestezi tercih edilir diyen Dr.Haytoğlu; bu yöntemi "Önceden işaretlenmiş alanlara özel bir solüsyon verilerek bu bölgelerin uyuşması ve daha kansız bir çalışma için kan damarlarının büzüşmesi sağlanır. Açılmış olan bir kaç tane 2-3 mm'lik deliklerden özel bir ultrasound (ses dalgası) çubuğu ile yağ hücrelerinin ayrışması sağlanır" diye açıkladı. Ayrıca Dr.Haytoğlu, Hi - Def Liposuction yönteminin klasik liposuction'dan farkını ise; "Farklı bir dalga boyu ile cilt altına içeriden verilen ses dalgaları ile cildin oluşan boşluklara çok daha iyi adapte olması sağlanır. Bu işlemin sonucunda istenilen yerlere gölgeler oturtulabilir ve klasik liposuction'dan sonra görülebilen inişli çıkışlı görüntünün oluşmaması sağlanır" olarak açıkladı.

Hİ - DEF LİPOSUCTİON İŞLEMİNİN İYİLEŞME SÜRECİ NASILDIR?

Dr.Haytoğlu; "Sınırlı alanlarda çalışılmışsa aynı gün, daha geniş alanlarda çalışılmışsa ertesi gün hastalar taburcu edilebilir. Kesi olmadığından hastaların normal hayatlarına dönmesi hızlıdır. 3. gün hastalar normal yaşantılarına dönebilir. İşlemin gerçekleştirildiği delikler, doğal kıvrım bölgelerinde olduğu için iyileştiklerinde hiç iz kalmaz. Üç hafta boyunca şekillendirici korselerin giyilmesi önerilir. Üçüncü haftanın sonunda vücudun şekli oturmaya başlar ve her geçen zamanda çok daha iyi bir sonuca ulaşılır" dedi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !