Baharın huzurlu tatil rotaları

Güneşin günden güne kendisini hissettirmesiyle soğuk havaların etkisi giderek azalıyor. İş hayatının yarattığı stresten ve günlük yaşamın koşuşturmacasından uzaklaşmak isteyenler bahar tatilleri için araştırma yapmaya başladı. 

Peki, baharda nerelere gidilebilir? Biletall Gezgini baharda gidilebilecek en güzel rotaları sizler için araştırdı.

Ayvalık-Cunda Adası
'Kuzey Ege'nin İncisi' Ayvalık yaz mevsiminde olduğu kadar baharda da mükemmel havası ile sizleri karşılıyor. Birbirinden farklı otların bahar yağmurları ile birlikte sofralara eşlik ettiği bir tatil yapmak isteyenler için Ayvalık ideal yerlerden. İsterseniz Cunda Adası'na tepeden bakan Sevim-Necdet Kent kitaplığında manzara eşliğinde dibek kahvesini yudumlayabilir, isterseniz de sahilde yer alan restorantlarda Girit mutfağına özgü birçok ot ve çeşitli deniz ürünlerinden yapılan lezzetleri tadabilirsiniz. Ayvalık'ın dar sokaklarında gezinip fotoğraf çekilmeden, Ayvalık Tostu yemeden ve Şeytan Sofrası'nda gün batımını da izlemeden dönmemelisiniz.

Safranbolu
Eğer hem kültür ve tarih dolu bir seyahate çıkmak, hem de baharı müjdeleyen yeşillikler arasında birkaç gün geçirmek isterseniz Safranbolu sizin için doğru bir tercih olacaktır. Osmanlı dönemi mimarisinin en güzel örneklerini görebileceğiniz, başka türde hiçbir yapılaşmanın olmadığı yegâne yer. UNESCO tarafından koruma altına alınan Safranbolu evlerinin birçoğu bugün otel olarak işletiliyor. 18 ve 19.yüzyıl Osmanlı dönemi yaşamına ait her şeyi bulabileceğiniz Safranbolu'da, Saat Kulesi, Yemeniciler ve Bakırcılar Çarşısı, Hıdırlık Tepesi ve Yörük Köyünü gezebilirsiniz.

Abant
Nisan aylarında gidilebilecek en güzel yerlerdendir Abant. Hem Ankara hem de İstanbul'a yakınlığı ile bilinen Abant'ta uzun yürüyüşler yapabilir, gölün etrafında bisiklete binebilir, Abant yolu üzerinde yer alan mekânlarda sucuk mangal keyfi yapabilir, at binebilir, köy kahvaltısı edebilirsiniz. Sadece Abant Gölü'ne has olan nilüfer çiçeklerinin açılışını seyredebilir, yaklaşık 40 dakikalık mesafede yer alan Mudurnu'yu ziyaret edebilir ya da Bolu şehir merkezinin yukarısında yer alan Gölcük'e gidebilirsiniz.

İzmir
İzmir'e nisan ayında gitmek için birçok sebep var. Son yıllarda ünü epey artan terk edilmiş bir Rum köyü olan Şirince'ye gidip orada köy meyvelerinden üretilen şarapları tadabilir ve satın alabilirsiniz. İsterseniz bu yıl sekizincisi düzenlenecek olan Alaçatı Ot Festivali'ne katılabilir, birbirinden farklı ege mutfağının eşsiz lezzetlerini tadabilir; isterseniz de Urla Enginar Festivali'ne gidip ünlü Urla enginarlarından yapılan farklı lezzetleri deneyebilirsiniz.

Fethiye-Faralya Köyü
Birçok kişi tarafından bilinmeyen ve belki de bu yüzden hala bakir olan Faralya Köyü, Fethiye'ye 25 km, Ölüdeniz'e ise 15 km mesafede olan, mükemmel gün batımlarını izleyebileceğiniz, harika kahvaltılar edebileceğiniz, uzun ve keyifli yürüyüşler yapabileceğiniz muhteşem bir yer. İster temiz hava eşliğinde seçeceğiniz butik otellerden birinde tembellik yapabilir, kitabınızı okuyabilir, isterseniz de Likya yolunda ya da Kelebekler Vadisi'nde uzun yürüyüşler yapabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !