Dünyanın lezzetleriyle ünlü 5 mutfağı...

Dünyanın neresine giderseniz gidin tattığınız lezzetler farklı duygular hissetmenize neden olur. Kimi zaman ayaküstü tattığınız bir sokak lezzetinin verdiği hazla kendinizden geçerken, kimi zaman da kişisel damak zevkinize uygun olmayan bir tatla karşılaşabilirsiniz. Fakat öyle ülkeler var ki mutfağıyla nam salmış ve otoriteler tarafından en iyiler arasında gösterilmiştir. 

Farklı coğrafyalar ve farklı kültürler keşfetmek isteyenlerin seyahat pusulası Prontotourblog, ekonomi ve gelişmişlik düzeyi de dahil olmak üzere birçok nesnel faktörden bağımsız olarak dünyaya nam salmış en iyi 5 ülke mutfağını belirledi;

Fransız Mutfağı
Fransa'da yemek, edebiyat kadar, sanat kadar, politika kadar önemlidir. Yemeğe atfedilen bu önemden kaynaklanıyor olsa gerek, birçok otorite tarafından dünyanın en iyi mutfağı olarak Fransız mutfağı tanınmaktadır. En ünlü yemeklerini unlu lezzetlerin oluşturduğu Fransız mutfağının temelini oluşturan diğer iki öğe ise peynir ve şaraptır. Dünya'nın en iyi şaraplarının da bu ülkede üretildiğini söylemeden geçmeyelim. Ayrıca bir diğer anekdot da restoran sayısına dair. Ülke genelinde restoran sayısı oldukça yüksektir. Sadece Paris'te 5 bin civarı restoranın olduğu düşünülmektedir.

İtalyan Mutfağı
Dünyanın en lezzetli yemeklerine sahip 2. ülkenin bir Akdeniz ülkesi olması bu konuda ne denli şanslı olduğumuzun bir göstergesi. Pizzası, pastası, sebzeleri, deniz ürünleri ve daha yüzlerce efsane haline gelmiş lezzetiyle İtalyan mutfağı dünya çapında öyle ünlü ki, dünyanın neresine giderseniz gidin bu mutfağın lezzetlerine ulaşmanız mümkün. Dünyanın her yerinde ulaşmak mümkün olsa da, İtalyan yemeklerinin en iyileri haliyle ana vatanında yapılıyor. Özellikle özerk Toskana bölgesinin özgün yemekleri ve muhteşem şarapları sizi kendinizden geçirebilir.

Hint Mutfağı
Sunum açısından batılı tüketicileri çok memnun etmese de, Hint mutfağı tadıp keşfetme cesaretini gösteren herkesi ülkeye yerleşmeye zorlayacak kadar lezzetli. Hindistan mutfağının en belirgin özelliği kullanılan yüzlerce çeşit baharat. Değişken iklim koşulları nedeniyle tat alma duyusunda oluşan azalma ülke mutfağının baharatlara ağırlık vermesine neden olmuş. Durum böyle olunca baharatın envai çeşidi yüzyıllar içinde keşfedilip tüketilmiş. Kendiliğinden oluşan bu kültür bugün ülke mutfağını en iyiler listesine sokan en önemli unsur. Hindistan mutfağında ağırlıklı olarak sebze tüketildiğini söylemek mümkün. Bu yönüyle ülke, vejetaryenler tam bir cennet.

Lübnan Mutfağı
Genel anlamda Orta doğu mutfağının ne denli zengin olduğunu bilen bilir. Ortadoğu'nun bu konuda en başarılı ülkesi tartışmasız Lübnan. Akdeniz'e özgü sebzelerin muhteşem baharatlarla harmanlanarak yemeğe dönüştürüldüğü bu ülkede yenilen bir tabak yemeğin tadı aylarca unutulmuyor. Diğer Ortadoğu ülkelerine oranla et ürünlerinin biraz daha az tüketildiği Lübnan sofralarında en yaygın bulunan yemekler ise zeytinyağlılar, humus ve ünlü Lübnan köftesi Kıbbeh.

Yunan Mutfağı
Yunan mutfağını Balkan ve Akdeniz mutfağının birleşimi şeklinde düşünmek mümkün. Tabi ki, tüketilen lezzetler bu iki mutfak kültürünün ürünleriyle sınırlı değil. Yunan mutfağının en belirgin özelliği zeytinyağlılara verilen önem. Günün hemen her öğününde masada en az bir zeytinyağlı görmek mümkün. Komşu Yunanistan yemekleri ile olduğu kadar mezeleri ile de ünlü. Yemek öncesi ve uzun akşam yemeklerinde sıkça tüketilen mezeler Türk mutfağının çok da uzak olmadığı lezzetler arasında. Yunanistan'a gidildiğinde mutlaka tadılması gereken lezzetler ise yahni, yunan salatası, enginar ve tüm deniz ürünleri.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !