Sahibinden Kiralık İlanlar Hakkında Bilgilendirme

Kiralama işlemleri günümüzde birçok alanda kendini belli etmektedir. Kimi zaman alım gücünün düşük olması kimi zaman da ihtiyaçların kişileri bu alana yöneltmesi ile kiralama uygulamaları oldukça hız kazanmış bir biçimde karşımıza çıkmaktadır. Sahibinden kiralık kategorisi de bu işlemlerden bir dalı oluşturmaktadır. Bu yazımızda da bu kavram ile ilgili sorulara yanıt bulmanızı kolaylaştırmaya çalışacağız.

Sahibinden kiralık ne demek? Bu hususta kimi zaman anlaşılmayan noktalar olabilmektedir. Kısaca açıklamak gerekirse kiralama işlemi yapılırken araya bir aracı girmeme durumu yani mal sahibi ile kiracı arasında iletişimin ve kiralama işleminin bire bir biçimde gerçekleşmesi olayıdır. Bu gibi durumlarda mal sahibi ve kiracı arasında doğrudan bir diyalog kurma durumu söz konusudur. Arada hiçbir kimse olmadığından kriterlerini mal sahibi direkt olarak kiracıya aktarır, eğer kiracının aradığı özellikler de bu kriterler ile örtüşüyor ise anlaşma bu şekilde iki taraf arasında sağlanmış olur.

Sahibinden Kiralık Hani İlanlar İçin Uygundur?

Sahibinden kiralık ilanlar hangi alanlar için uygun konusunda verilecek cevap ise oldukça geniş bir alana işaret etmektedir. Burada bahsedilen ilanlar daire, apartman, tarla, arsa, yalı vb. Birçok kavrama hitap etmektedir. Bu saydığımız ve elbette ki başka alanlarda da çoğaltabilecek olduğumuz her şey için sahibinden uygulamaları mümkündür. Bunların tamamını sahibinden biçiminde kiraya vermek mümkündür.

Sahibinden İlanlar Avantaj Sağlar Mı? Sağlar İse Bunlar Nelerdir?

Sahibinden kiralık ilanlar altında yer alan durumların birçok avantajı görünmektedir. İlk başta da belirttiğimiz üzere arada bir aracı olmadığı için zaten yeterince yükselmiş olan kiralar için bir de bir aracıya ücret ödeme durumu ortadan kalkmaktadır. Bu kiracılar için oldukça olumlu bir durumun göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca doğrudan muhatap alınacak kimsenin olması sorunların azalmasına, var olan sorunların ise çok daha kolay bir biçimde çözüme ulaşmasına yardımcı olmaktadır.

Sahibinden Kiralık İlanlarda Fiyatlar Nasıl Yapılmaktadır?

Her kira-kiralama durumunda olduğu gibi kira fiyatlarından tek ve net bir biçimde bahsetmek mümkün değildir. Her malın bir eder değeri ve piyasa değeri bulunmaktadır. Bu değerler ise elde bulunan malın kimi özellikleri ile ölçülmektedir. Fiyatı belirleyen kriterler tamamen yapının ya da alanın yapısal ve çevresel özellikleri ile ilişkilidir. Örneğin kiralanan mal bir daire ise dairenin büyüklüğü, oda sayısı, konumu, içerisinde bulunduğu alan gibi özellikler önem taşımaktadır. Yine kiralanacak kavram bir dükkana tekabül etmekte ise dükkanın büyüklüğü, kullanıma uygunluğu gibi durumlar belirleyici nitelikler taşımaktadır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !