Bu yaz cildiniz için bu önlemleri alın

Cilt üzerinde yer yer beliren lekelenmeler, vücut ve yüz estetiğine gölge düşüren cilt problemlerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle yaz mevsiminde artan cilt lekeleri için neler yapılması gerektiğini Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur anlatıyor

Yüzde beliren lekelerin ciltte bulunan melanosit hücrelerinden kaynaklandığını söyleyen Op. Dr. Bülent Cihantimur: "Koyu içerikli olan melanin pigmentlerinin ciltte birikmesi neticesinde, cilt lekelenmeleri meydana gelir. Farklı nedenlere bağlı olarak gelişen lekelenme problemleri, sadece kadınların değil erkeklerin de kâbusu olarak, oluşturduğu görüntüyle rahatsızlık hissedilmesine sebep oluyor.

Ruh sağlığını olumsuz yönde etkileyerek, özgüven kaybına neden olan cilt lekelenmeleri, genetik miras olabildiği gibi; başta uzun süre güneş ışığına maruz kalma, hormonal dengesizlik, hamilelik, doğum gibi nedenlere bağlı olarak da gelişebilmektedir. Fakat güneş lekelenmeleri için önlem alarak, bu sorununun önüne geçmeniz mümkün" açıklamasında bulundu.

Güneşi sevin ama zararlarını da iyi bilin

"Güneş sadece lekelenmelere değil, aynı zamanda cildin yaşlanmasına da neden oluyor fakat en büyük D vitamini kaynağımız. Bu yüzden güneşi sevmek ama zararlarını da bilerek hareket etmek en doğrusu. Hemen her yerde duyabileceğiniz öğle saatlerinde dik açıyla gelen güneş ışığından korunmak önemli ve her daim yüksek faktörlü ama içerisinde parfüm ve lekelenmeyi artıracak maddeler olmayan güneş kremlerini sürebilirsiniz.

Eğer lekeye eğilimli, gözenekleri açık bir cildiniz varsa, mutlaka cilt tipinize uygun, yüksek koruma faktörlü ürünleri tercih etmelisiniz. Bol su için ve gözeneklerinize sabah saatlerinde birkaç buz eşliğinde tonik gibi uygulama yapın. Kısaca güneş lekelerini oluşmadan engellemek, yaz boyunca cilde iyi bakmak birinci kural" diyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, lekeleri baskılamanın çok önemli olduğunun altını çizdi.

Güneş lekelerine lazerli çözümler

"Güneşten kaçamadınız ya da farklı nedenle oluşmuş lekeleriniz varsa, hangi nedene bağlı olarak gelişirse gelişsin, cilt lekelerinden kısmen veya tamamıyla kurtulmanız mümkün ama dediğim gibi önlemler almak en mantıklısı" diyen Cihantimur, ayrıca şu bilgileri verdi: "Fraksiyonel lazer ve diğer uygulamalarla, cilt lekelerini yok edebiliyoruz. Kişiye özel yapılandırılmış leke tedavileriyle etkili sonuçlar alabiliyoruz. Özellikle güneş lekeleri, doğum lekeleri, yaşlılık lekeleri tedavi edilebiliyor" ifadesinde bulundu.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !