Burun Estetiği Hakkında Merak Edilenler!

Rinoplasti ya da burun estetiği ameliyatı, Burun yapısının yeniden şekillendirilmesidir.
İdeal, yüz ve çene ile uyumlu burun yapısını oluştururken, hastanın beklentilerini de dikkate almak gerekir. Tabii ki; yüz ile uyumlu, diri, dinamik, doğal, ameliyat olduğu belli olmayan bir burun görünümü hedef olmalıdır. Bir burun estetiği ameliyatı sonrasında, çok yüksek oranda ameliyat sonrası başarı mümkündür (deneyimli cerrahi yaklaşımlarda). Deneyimin çok değerli olduğu bu ameliyatlarda, doktor seçimini yaparken cerrahın beklentilerinizi de anlaması ve farklı gerçekleştirilen burunlar ile kazanılan uzun süreli deneyime dikkat etmeniz idealdir.

Burun estetiği ameliyatı için cerrahi yaklaşımlar

Açık teknik, Kapalı teknik, Hibrid/karma( kombine) teknik rinoplasti yaklaşımları vardır. Açık teknik yaklaşım, cerrahi hakimiyet, burun yapılarının her açıdan görülmesi açısından en avantajlısıdır., ciltaltındaki ödemin kaybolması, diğer tekniklere göre daha uzun sürmektedir. Tüm bu farklı yaklaşımlar, her hasta için ayrı değerlendirilmeli, planlama yapılmalıdır (Cerrahi sırasında, nadir olarak başlangıçdaki yaklaşım değiştirilebilir).

Anestezi

Genel veya Lokal (Sedasyon anestezi) anestezi altında, burun estetiği ameliyatı gerçekleştirilebilir. Genel anestezi, birçok ülkede sık olarak tercih edilmektedir. Ağrısız bir cerrahi beklentisi, cerrahın rahat çalışması, havayolu güvenliği vb. nedenler ile, lokal anestezi çok tercih edilmez. Hastane seçimi, hasta-hekim tarafından alternatifler arasından birlikte kararlaştırılabilir. Anestezi öncesi hazırlık, özenle yapılmalıdır. Anestezi uzmanı/ekibinin de deneyimli olması önemlidir. Hasta güvenliğinin yanında, kontrollü bir şekilde sağlanacak hipotansiyon (kan basıncı düşüklüğü) ile cerrahi ortamda çalışılması da, ideal olacaktır.

Sağlıklı günler,

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !