Güneşin etkileri güzelliğinizi gölgelemesin

Cildine özen gösterenler için yaz ayları en fazla dikkat edilmesi gereken dönem.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel, güneşin etkilerine güzel ve sağlıklı kalarak direnmenin yollarını anlatıyor.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel, yaz aylarına cildi hazırlamanın yöntemlerini anlatıyor. Güneşle birlikte maruz kalınan ultraviyole ışınları derinin incelmesine, dayanıksızlaşmasına, cilt altı dokusunun erimesine, cilt kalitesinin düşmesine, lekelenmelere, kırışıklıklara ve ileride kansere dönüşebilecek deri lezyonlarının gelişmesine neden oluyor.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel'e göre yazın güneşin zararlı etkilerinden korunabilmek için öncelikle güneşin etkilerinin en sert olduğu 11:00-15:00 arasında güneşe çıkmamak gerekiyor. Deniz kenarında şemsiye altında oturup, şapka takmak, sabah-öğlen iyi bir güneş koruyucu ile kremlenmek alınabilecek önlemlerden sayılıyor. Özellikle açık renk tenlilerin çok dikkat etmesi ve yüksek faktör koruyuculu kremler kullanması gerekiyor. Güneşin vücutta en fazla deformasyon yaptığı bölgeler yüz-boyun-dekolte bölgesi-el sırtları oluyor. Bu bölgelerde cilt kırışıklığı, çillenme, lekelenmeler meydana geliyor. Cilt kanserleri de en çok buralarda çıkıyor.

Yaza Cildinizi Derin Nemlendirme ile Hazırlayın!
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel, cildi güneşe ve etkilerine karşı dayanıklı hale getirmek için yaz öncesinde kişilerin derin nemlendirme işlemleri ile ciltlerini kuruluğa karşı hazırlaması gerektiğini söylüyor. Bunun için mezoterapi amaçlı serbest, saf hyaluronik asit (HA) enjeksiyonları yapmak ve somon DNA'sı uygulamaları ile cildi içerden nemlendirmek gerekiyor. Bu işlemler cilde elastikiyetini geri kazandırıyor; kalınlaştırıp sağlamlaştırıyor. Yaz boyunca bol su içmek ve yaz sonunda ise tekrar HA ve somon DNA uygulamalarını yaptırarak oluşan kurumayı gidermek tavsiye ediliyor.

Böylece cildi güneşe ve ultraviyole ışınlarına rağmen uzun yıllar genç tutmak mümkün oluyor. Aynı zamanda cildi uygun farmakozmetik ürünlerle ömür boyu desteklemek gerekiyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !