Çok özel bal maskesi tarifleri

Uzman Estetisyen Filiz Çekin tüm kadınları uyarıyor; ''Cildinizi tanımadan her duyduğunuzu cildinize sürmek fayda değil aksine zarar sağlar'' Cilt tipinizi bilmeden nemlendirmek için bile olsa her şeyi sürmeyin diyen Çekin, her cilt tipinin uygulayabileceği dünyadaki tek şey bal'dır diyor.

Eski çağlardan bu yana kesik yanık ve diğer yaraların tedavisinde kullanılan gerçek Bal aynı zamanda antibakteriyel özelliklere sahip ve antiseptik olarak kullanılabiliyor..

Bu nedenle sivilce için oldukça etkili doğal bir ürün olan Balda bulunan vitaminlere ve cilde ne gibi faydaları olduğuna kısaca bir göz atalım..

Pek çok doğal cilt bakımı maskesinin temel malzemeleri arasında yer alan Balın bu kadar yaygın olarak kullanılmasının sebebi cildi yoğun nemlendirmesi, iltihabı önlemesi ve özellikle B vitaminleri bakımından zengin yapısıyla cildi beslemesidir..

B 1> VİTAMİNİ Cildin genel görünümünü geliştirir..
B 2 > Cildi serbest radikaller adı verilen ve oksidasyona neden olan moleküllere karşı korur..
B 6 > Yeni cilt hücrelerinin üretimi için gerekli bir vitamin aynı zamanda cildi nemlendirir ve dış faktörlere karşı koruma sağlar..
B 3 İltihap önleyici özelliği vardır sivilce ve diğer iltihaplı cilt sorularının iyileşmesine katkıda bulunur. cildi derinlemesine nemlendirir ve nemin uzun süre kalmasını sağlar..

C Vitamini cilt kuruluğunu ve kuruluğa bağlı olarak görülen kaşıntı kızarıklık ve pullanmma gibi sorunları önler antioksidan vitaminidir ve güneşin zararlı UV ışınlarına karşı koruma sağlar..
ÇİNKO yaşlanmanın cilt üzerindeki etkilerini geciktirir..

Uzman Estetisyen Filiz Çekin'den çok kolay ve çok özel bal maskesi tarifleri;

YAĞLI CİLTLER İÇİN BAL VE HAVUÇ MASKESİ..
Yağ cildimiz için gereklidir cildimiz bu yağ sayesinde ciltte nemi hapseder ve cilt yumuşak kalır ancak fazla yağ tozun cilt yüzeyinde birikmesine gözeneklerin tıkanmasına ve cildin aşırı parlamasına yol açar yağı dengelemek ve fazlasını almak için bu maskeyi haftada bir uygulayabilirsiniz..

Bir büyük haşlanmış havuç
Bir yemek kaşığı bal
havuçları ezdikten sonra balı karıştırın ve soğuması için buzdolabında 10 dk bekletin
daha sonra yüzünüze uygulayın 15 dk bekletip ılık suyla cildinizi durulayın..

KURU VE PULLANAN CİLTLER İÇİN BAL MASKESİ..
1 yumurta
1 yemek kaşığı bal
Yumurta ve balı bir kaseye alın ve iyice karıştırın karışımı yüzünüze sürüp 20 dk bekletin yumurta kuruyunca ılık suyla yıkayın..

HASSAS CİLTLER İÇİN BAL MASKESİ..
Yarım muz
1 yumurta
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı yulaf
Yulafı muz' u ezdikten sonra bir cam kaseye alın yumurtayı balı ekledikten sonra parmak uçlarıyla tüm yüzünüze boynunuza sürün 15 dk bekletip ılık suyla durulayın..

SİVİLCELERE KARŞI BAL MASKESİ
1 çay kaşığı yulaf
1 çay kaşığı portakal
1 çay kaşığı bal
Malzemeleri karıştırdıktan sonra parmak uçlarıyla masaj yaparak yüzünüze sürün 15 dk bekletip ılık suyla yıkayın..

KIRIŞIKLIK VE İNCE ÇİZGİLER İÇİN BAL MASKESİ
1 Nar
1 yemek kaşığı bal
Macun haline getirdiğiniz Nar' ın içine 1 çorba kaşığı balı karıştırın ve yüze boyuna uygulayın 30 dk bekletip haftada 2 yada 3 kez uygulayın ..
eğer lekeleriniz yoğunsa bu tarifin içine bir kaç damla limon ekleyin.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !