Güneş Varis Yapar mı?

Erkeklere nazaran kadınlarda daha fazla gözlemlenen varisler, bir toplardamar hastalığı olarak, estetik dışı görüntüsüyle pek çok kişinin sorun yaşamasına neden oluyor.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, yaz aylarında pek çok kişinin varis yüzünden estetik sorunlar yaşadığını, buna ek olarak kaşıntı, bacak ağrısı, bacak yorgunluğu, şişme ve ağırlık, cilt renk değişimi gibi problemlerden muzdarip olduğunu söyledi:

"Varis zamanla zayıflamış damar duvarları sebebiyle ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Cilt yüzeyine yakın şekilde görülen, bükülmüş ip gibi dokusuyla, hem estetik hem de sağlık şikayetleri olarak insanların hayatını etkiliyor. Yaz mevsimini yaşadığımız ve havaların aşırı sıcak gittiği şu günlerde, varisi olan bireylerin çok daha fazla dikkatli olması gerekiyor" ifadesinde bulundu.

Güneş ve Varis

"Güneş, varise ya da örümcek ağı görüntüsü dediğimiz belirgin kılcal damar sorununa neden olmaz. Ancak, söz gelimi varisli bacaklarda güneş banyosu sırasında yükselen ısıyla birlikte, damarların büyümesine ve çok daha belirgin hale gelmesine sebep olur. Cilde yakınlaşan damarların içi aşırı kanla dolar ve bu hastalıklı damarlardaki kan akışı artışı, varislerin çok daha büyük gözükmesini sağlar" diyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, sadece güneşin değil aynı zamanda sıcak banyoların, uzun süren hamam seanslarının da aynı etkiyi yapabileceğinin altını çizdi.

Varisten kurtulmak mümkün

Kişilerin varis problemlerini pratik ve etkili uygulamalarla çözümleyebildiklerini söyleyen Cihantimur, " Varis tedavisinin bir an evvel yapılması, bu damar hastalığının kontrol altına alınması açısından çok önemlidir. Estetik International kliniklerimizde, farklı varis tedavileriyle, kişiye özel çözümlerle, özellikle estetik kaygılarından kurtulmalarını amaçlıyoruz" dedi ve varis sorunu yaşayanlara yaz mevsiminde uygulayabilecekleri bazı tavsiyelerde bulundu:"

 Isı kaynaklarından kaçınmak, damarların genişlemesinin önüne geçmek, alınabilecek en doğru tedbirlerden bir tanesidir. Varisler için bacakları aşağı sallandırmak yerine, kalp seviyesinden yukarı bir konumda dinlendirmek, daha hareketli bir yaşama geçiş yapmak, sigarayı bırakmak ve elbette mutlaka varis tedavisine başlamak gerekiyor".

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !