Türkiye'nin tatil tercihleri haritası çıkarıldı

Tatilde nereye gideceğimize nasıl karar veriyoruz? Tercihlerimizi seyahat siteleri mi, eş dost tavsiyeleri mi, sosyal medya mı yoksa izlediğimiz filmler mi şekillendiriyor? momondo'nun araştırması, yaş, bölge ve cinsiyet karşılaştırmalarıyla tüm bu soruları ve fazlasını yanıtlıyor

Yaz tatili kapıda; haliyle seyahat planları yapmaya başladık. Peki tatilde nereye gideceğimize nasıl karar veriyoruz? Tercihlerimizi hangi etkenler belirliyor? Kimlerden ve nelerden ilham alıyoruz? Seyahat sitesi momondo, son araştırmasında bu sorunun peşine düştü ve Türkiye'nin tatil tercihi haritasını çıkardı. Katılımcıların birden fazla seçeneği tercih edebildikleri araştırmanın en dikkat çekici sonuçları şöyle:

SEYAHAT SİTELERİNE BAKMADAN TATİLE ÇIKMIYORUZ

Tatil planı yaparken en çok ilham aldığımız yer, seyahat temalı web siteleri. Yüzde 49'umuz, yola çıkmadan önce tatil, turizm ve seyahat konularına odaklanan siteleri okuyor, gidecekleri destinasyona bu siteleri incelemeden karar vermiyor.

EŞ DOST TAVSİYESİNE ERKEKLER VE EGELİLER DAHA ÇOK ÖNEM VERİYOR

Tercihlerimizi belirleyen etkenler arasında ikinci sırada, yüzde 47'yle ailemizin ve arkadaşlarımızın tavsiyeleri yer alıyor. Erkeklerde oran yüzde 50'ye kadar çıkıyor; başka bir deyişle erkekler yakınlarının tavsiyelerini kadınlara göre daha çok dikkate alıyor. Yakınlarının tavsiyelerini en çok dikkate alanlar yüzde 54'le Ege Bölgesi'nde yaşayanlarken, en az dikkate alanlarsa yüzde 39'la Karadenizliler.

TATİL TERCİHLERİNİ SOSYAL MEDYA ŞEKİLLENDİRİYOR

Üçüncü sırada sosyal medya yer alıyor. Tatilcilerin yüzde 37'si ziyaret edecekleri yerlerin ilhamını sosyal medyadan alıyor. Yalnızca kadınlar incelendiğinde oran yüzde 33'e düşüyor, yani kadınlar sosyal medyadan daha az tatil ilhamı alıyor. Diğer yandan sosyal medyadan en çok etkilenenler yüzde 39'la Egeliler, en az etkilenenlerse yüzde 26'yla Karadenizliler.

HABER SİTELERİ TERCİHLERİ BELİRLEMEDE ÖNEMLİ ROL OYNUYOR

Tatil planlarına ilham veren etkenler sıralamasının dördüncü sırasında, yüzde 36'yla haber sitelerindeki turizm konulu haberler ve online dergiler yer alıyor. Oran erkeklerde yüzde 42'ye kadar çıkıyor. Beşinci sırada ise yüzde 34'le seyahat acenteleri bulunuyor. Acenteleri yüzde 40'la en çok 56-65 yaş grubu tercih ediyor; yaş gençleştikçe acenteleri tercih etme oranları düşüyor.

Listenin dikkat çeken diğer sonuçları ise şöyle:

-Tatil reklamlarından etkilenerek karar verenlerin oranı yüzde 29. Erkeklerde oran yüzde 32'ye çıkıyor. Başka bir deyişle, tatil reklamları erkekler üzerinde daha etkili. Reklamlardan en az etkilenenlerse yüzde 21'le 18-22 yaş grubundakiler.

-İzlediği bir filmden etkilenerek bir sonraki tatilinde gideceği yeri belirleyenlerin oranı yüzde 25.

-Tatil için gidecekleri yerin ilhamını o şehirlerdeki festivallerden veya edebiyat etkinliklerinden alanların oranı yüzde 22. Oranın en yüksek olduğu yaş grubu 18-22 yaş grubu, en yüksek olduğu bölgelerse Ege ve Marmara.

-Televizyon dizilerinden etkilenerek karar verenlerin oranı yüzde 15. Dizilerden en çok etkilenenlerse, bu oranın yüzde 17'ye kadar çıktığı 18-22 yaş grubu. Karadeniz Bölgesi ise yüzde 16'yla dizilerden en çok etkilenen bölgemiz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !