Kariyere siz, çocuğa geniniz karar verecek

'Kariyer de yaparım çocuk da' sloganı artık o kadar da kolay söylenmeyecek. 

Bilim, anne olma yaşını geciktirmek isteyen kadınlar için büyük önemi olan 24 yeni gen keşfetti. Kadının hangi yaşa kadar çocuk sahibi olabileceğine bu genler karar veriyor.

Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, çeşitli nedenlerle çocuk yapmayı geciktiren kadınları yakından ilgilendiren bu yeni buluş hakkında önemli bilgiler verdi:

"Yapılan son bilimsel çalışmalarda kadınların çocuk sahibi olabilme kapasitesini öngörebilen genler bulundu. Bu genlerdeki bazı varyasyonlara sahip kadınlar, sahip olmayan hemcinslerine göre çok daha fazla gebe kalabilme kapasitesine sahip.

Üstelik bu genler, kadının daha uzun süre üreyebilmesini sağladığı gibi menopozu da geciktiriyor.

Günümüzde kariyer ve eğitim nedeniyle çocuk sahibi olmayı ertelemeyi düşünen kadınlar için bu bilgi daha da önem kazanıyor.

Tabii ki çocuk sahibi olma konusunda rol oynayan ve etkili olan pek çok dış etkenler de var. Ama bu yeni bulgular doğrultusunda oluşturulacak bir test kadınlara bebek sahibi olmayı ertelemek için kalan güvenli sürenin ne olduğunu gösterebilir.

Yapılan istatistikler, bu gen varyasyonlarına sahip kadınların, bu varyasyonu içermeyen hemcinslerine göre yüzde 10 daha fazla üreyebilme kapasitesine sahip olduğunu gösterdi.

Böylece çok yakın bir gelecekte, doktorlar hastalarının 'Çocuk yapmak için daha ne kadar bekleyebilirim?' sorusuna net yanıt verebilecekler."

Op. Dr. Betül Görgen, bu genlerin cinselliğe başlama yaşı ve menopoza giriş zamanı gibi daha önceden bilinmeyen sorulara da cevap verebildiğini sözlerine ekledi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !