Estetik cerrahide öncesi sonrası fotoğraflar neden çekiliyor?

Öncesi ve sonrası fotoğraflar, estetik cerrahinin vazgeçilmezi arasında. Özellikle bıçak altına yatmak isteyen ya da ameliyatsız estetik uygulamasına niyetlenen herkes, estetik cerrahın operasyonunu kontrol ediyor, bir önceki hastanın öncesi ve sonrası hallerine bakarak karar veriyor.

Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, estetik cerrahide çekilen öncesi ve sonrası fotoğrafların aslında pek çok amaca hizmet etiğini söyledi. Fotoğrafların birincil işlevinin, doktorun kendi arşivini oluşturması, akademik, bilimsel çalışmalara yardımcı olması için stoklandığını söyleyen Cihantimur, ayrıca bu fotoğrafların "önceki halini unutan hastalara, değişimi hatırlatmak" amacıyla kullanıldığını açıkladı.

Fotoğrafları görünce şaşırıyorlar

Konuyla ilgili detay veren Op.Dr. Bülent Cihantimur: " Estetik Operasyon geçiren hastalarımız, önceki hallerini unutuyorlar. Bu tıpkı sürekli görülen ve bir süre sonra aşina olunan durumlara benzer. Söz gelimi ilk tanıştığınız bir insanın yüz ifadesine dikkat edersiniz ama bir süre sonra onu bütün olarak algılayıp, ayrıntılarına bakmamaya başlarsınız.

Hasta aynada her gün aynı yüzü görmeye başlar ve o da sürece aşina olur, operasyonun üzerinden ortalama 1 sene gibi bir zaman dilimi geçince, azınlık da olsa bazı hastalarımız tekrar bizi ziyaret ederek, neden hiçbir değişimin olmadığını sorarlar. Derhal öncesi fotoğraflar çıkarılır. Yine aynı ışık ve kadrajın olduğu standart estetik fotoğrafı çekilir ve karşılaştırma yapılır. Hastamız gözlerine inanamaz ve eski haliyle arasında farklılık olduğunun bilincine varır" ifadesinde bulundu.

"Örümcek Ağı Estetiği zaman makinası gibidir"

"Özellikle Örümcek Ağı Estetiği yaptıran hastalarımızın bazılarından bu tarz soruları alıyoruz. Öncelikle Örümcek Ağı estetiğinin temel işlevini çok iyi anlamak gerekiyor. Örümcek Ağı Estetiği bir zaman makinası gibidir. Sizi en az 5 yıl geriye götürür ama en doğal haliyle yapar bunu. Kısaca 5 sene evvelki cildiniz, doğal görünüşünüz nasılsa, o şekilde geçiş yaparsınız. Cildinizde kolajen aktivasyonun başlaması 6 ay içinde gerçekleşir.

Nihai sonucun 6 ay içinde alınmasını bekleriz. Bazı hastalarımız en doğal şekliyle, olduğu gibi geriye döndüğü için, bu süreci algılamakta bazen zorlanabilir. Oysaki hemen hepsi çevresi tarafından farklılığın fark edildiğini, değişimin ne olduğunu anlayamasalar bile bir canlılık hissedildiğini ifade ederler. Çizgileri, form kaybı yok olmuştur. İşte yine burada da öncesi ve sonrası fotoğraflar yardımımıza koşuyor. Değişimin kendileri de farkındalar ama kendi gözleriyle onaylamak istiyorlar" diyen Cihantimur, hastalar fotoğrafları görerek değişimi algılıyorlar şeklinde açıklamalarda bulundu.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !