Stresliyken Kabuklu ve Ses Çıkartan Besinler Tercih Ediliyor

Öfke, depresyon, sıkıntı, yalnızlık gibi negatif duygu durumlarında; pek çok kişide ‘fazla yemek yeme’ davranışı görülüyor. 

Obez bireylerin sinirli olduklarında aşırı yemek yedikleri yapılan araştırmalarda da ortaya çıkmıştır. Kişilerin stres durumlarında bir miktar rahatlama amacıyla kabuklu ve ses çıkartan yiyecekleri tükettiğini söyleyen beslenme uzmanı İpek Ağaca hafif besinlerin tercih edilip bol hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

Obez kişilere ‘Stresliyken canınız ne ister; hangi besinlere yönelirsiniz?’ sorusu sorulduğunda ilginç bir sonuç ortaya çıkmıştır; hızlı yenen, çıtırtılı ve gürültülü sesler çıkartan, yüksek kalorili cips, çekirdek, kabuklu fıstık gibi besinlere yöneldikleri bilinmektedir. Bu tarz besinlerin kişilerin stres durumlarını bir miktar da olsa rahatlama ve efor sarfetme amacıyla tercih ettikleri düşünülebilir. Fakat cips, çekirdek, kuruyemişler gibi yağ içeriği ve kalori değeri yüksek olan besinler fazlaca yendiğimde kilo artışı meydana gelebilmekte ve bu durum kişileri daha da mutsuz etmektedir.

Duygu durumunuz ile beslenme durumunuzu birbirinden ayırın!

Kilo almamak, hatta kilo vermek için duygu durumunuz ile beslenme durumunuzu ayırmalısınız. Can sıkıntısında, çok stresli olduğunuzda önünüze ne gelirse yemek yerine; daha hafif ve sağlıklı besinleri tercih edebilirsiniz. Örneğin salatalık ve havuç dilimlerinden hazırladığınız bir kokteyl tabağı veya harika meyve dilimlerinden oluşan bir meyve salatası tercih edebilirsiniz.

Stresli olduğunuzda televizyon karşısında sağlıksız besinler atıştırmak yerine dışarı çıkıp yürüyüş yapabilir veya dans ederek stresinizi atabilirsiniz. Böylece hem spor yaparak kendinizi daha iyi hisseder; hem de ideal kilonuzu korumuş olursunuz. Alışkanlıklarınızı değiştirebilirsiniz; yeter ki isteyin! Duygu durumunuz için psikolojik yardım alabilir; doğru besinler için de Diyetisyen danışmanlığı alabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !