Kış Mevsimine Yepyeni Bir Cilt ile Merhaba Deyin!

Havaların soğuyarak, kış mevsiminin kapımızı çaldığı şu günlerde yenilenmenin zamanı da geldi. 

Ameliyatsız işlemler arasında yer alan PRP (Platelet Rich Plazma) uygulaması, botox ve dolgu işlemleri hakkında Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Tahir Gökhan HAYTOĞLU detaylı bilgiler verdi.

Yazın kavurucu sıcaklarını geride bıraktık. Kış aylarında soğuk ve kuru hava, klimalar, kalorifer ile ısınan kapalı ve havasız ortamlar cildi olumsuz yönde etkilemektedir. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Tahir Gökhan Haytoğlu ameliyatsız yapılan cilt genleştirme yöntemlerini tüm detayları ile anlattı.

PRP (Platelet Rich Plazma) ile Aydınlık ve Parlak Bir Cilde Kavuşun
Op.Dr.Gökhan Haytoğlu; “PRP yani trombosit yönünden zenginleştirilmiş plasma yöntemi, yaklaşık olarak 20 yıldır genel tıpta kullanılmaktadır. Son yıllarda ise cilt gençleştirme yöntemi olarak popülerlik kazanmıştır. PRP işlemi yaptırmak isteyen hastanın kolundan 1-2 tüp kan alınır. Alınan kanın santrifüj cihazında yüksek hızda döndürülmesiyle serum kısmı ayrıştırılır, bunun amacı kanda bulunan trombositlerin yoğunlaştırılmasıdır. Bu küçük hücreler doku onarımını uyarıcı faktörler içerir.

Bu uygulamanın amacı; ciltte oluşmuş yaşlanma etkilerini azaltmak ya da ortadan kaldırmaktır. Bu yaşlanma etkileri, ince kırışıklıklar, bir takım güneş lekeleri, gözeneklerin kabalaşması veya cilt kalitesinin azalması olarak sıralanabilir. Bu uygulama sonrasında ise yaşlanma etkileri azalır, ciltte gerginlik, parlaklık, duruluk ve gözeneklerde sıkılaşma görülür” dedi. Ayrıca PRP uygulamasının tüm yüze birden uygulanması gerektiğini söyleyen Dr.Haytoğlu; alın, yanaklar, göz kapakları, çene ve boyunun uygulama yapılabilecek alanlar içinde olduğunu ve erkeklerde de sıklıkla saç dökülmesinde tercih edildiğini de sözlerine ekledi.

Yaşlanmaya Meydan Okuyan Yöntem Botox’u Deneyin
İnsanoğlu her daim yer çekimine karşı gelmeyi arzulamaktadır diyen Dr.Haytoğlu Botox işlemini anlattı: “Teknik olarak; botox solüsyonunun kırışıklık bölgesinde yer alan kaslara enjekte edilmesidir. Kısa süreli kas fonksiyonunu azaltıcı özelliği olan botox aslında “Clostridium Botulinum” isimli bakterinin toksinidir yani halk arasındaki söylemi ile yılan zehri değildir. Laboratuvar koşullarında elde edilmektedir. Botox, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) onaylı bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem zamanla yüzde meydana gelen kırışıklıklarda kullanılmakta ve başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Genel olarak 3 bölgeye uygulanabilir. Yüzün üst 1/3’lük kısmı, boyun bölgesi ve koltuk altı terleme tedavisi için kullanılabilmektedir” dedi.

Botox ve Dolgu Arasındaki Farklar
Dr. Haytoğlu; her daim güncelliğini koruyan botox ve dolgu uygulamaları birbirinden farklı uygulamalardır. Botox zamanla yüzde oluşan mimik kırışıklıklarını azaltan basit, cerrahi olmayan bir uygulama iken dolgu ise kırışıklık tedavisinde ve dolgunluk istenen bölgenin doldurulmasında kullanılan uygulamadır diye sözlerine ekledi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !