Aknesiz Bir Cilt İçin 7 Etkili Öneri

25 yıl boyunca kusursuz bir cilde sahipken bir gün uyanıp yüzünü kaplayan kırmızı, kızgın ve ağrılı sistik akne ile tanışan Youtuber Ayşe Çakar, cildini akneden arındırmak için 2 yıl çaba harcadı. 2 yıl 4 farklı şehirde 20’den fazla doktor gezip, doktorların uyguladıkları tedavilere yanıt alamayınca çareyi akneyi derinlemesine araştırmada buldu. 

Akne ile ilgili makaleler, bloglar, kitaplar okuyarak basit yollar ile cildini eski sağlığına kavuşturan Youtuber Ayşe Çakar, akneden kurtulmak için mücadele edenlerekendi tecrübelerinden ve araştırmalarından yola çıkarak yardımcı olacak etkili önerilerde bulundu;

1- Aknenin asıl kaynağını bulun
Akne sadece bir sebepten dolayı olmayabilir. Aslında akne, vücudumuzun bize içeride bir şeylerin yanlış gittiğini anlatma şeklidir. Siz asıl nedeni bilmeden kendinizi ilaçlara boğarsanız, akne daha da kötüleşecek. Akne; hormonal, bakteriyel, alerjik hastalık, stres, besin ya da kozmetik ürünlere olan alerji nedeniyle olabilir. Asıl nedeni öğrenmek için en kesin çözüm ayrıntılı kan testi yaptırmaktır.

2- Bol su için
Su gerçekten çoğu hastalığın çözümüdür. Günde içilen en az 10 bardak su, daha sağlıklı bir birey olmanıza yardımcı olur. Suyun özellikle yudum yudum içilmesi önemlidir. Vücudumuzun %70’i sudan oluşuyor. Siz, yeterli suyu sağlayamazsanız sistem bozulur. Unutmayın vücudumuz susuzluğa en fazla 3 gün dayanabilir.

3- Yediklerinize dikkat edin
Aknesiz bir cilt için ne ile beslendiğiniz çok önemli… İşlenmiş hazır yiyecekler, şeker (en kötüsü), süt ürünleri, gluten, kötü yağlar, kızarmış yiyecekler tüketirseniz akneye davetiye çıkarırsınız. Lif bakımından zengin, sağlıklı proteinler içeren (organik hindi, tavuk, somon vb.), sağlıklı yağlar (zeytinyağı ve hindistan cevizi yağı ) içeren bir beslenme şeklini benimsemelisiniz. Özellikle hindistan cevizi yağı, anti-bakteriyel özelliğe sahip olduğu için akneye sebep olan kötü bakterilerin üremesine engel olacaktır.

4- Cildinize saygılı davranın
Akneden kurtulmak için kuvvetli akne ürünleri ile cildinize sert davranmayın. Özellikle sabun ve alkol içerikli ürünler cildi aşırı kurutuyor ve cildin kendini korumak adına daha fazla yağ üretmesine neden oluyor. Aynı zamanda, bozulan yağ dengesi nedeniyle daha fazla sivilceye neden oluyor. Akneden arınmak için basit bir cilt bakımı rutini, alkol ve sabun içerikli akne ürünlerinden daha faydalı oluyor. Cilt bakımınızda akneleri tetiklemeyecek Jucie Beauty Blemish Clearing Cleanser, Glam Glow Super Cleanse Daily Clearing Cleanser ve benzeri cildi kurutmayan temizleyiciler, Sunday Riley Luna Sleeping Oil, Peter Thomas Roth Sulfur Therapeutic Mask, Artistry Anti Blemish gibi salisilik asit, benzoil proksit, retinol ve sülfür gibi akne tedavisinde kullanılan etken maddelerden birisini içeren bir serum veya tedavi amaçlı bir ürün tercih etmelisiniz Su bazlı nemlendiriciler ve kesinlikle yağsız güneş koruyucu krem kullanmalısınız. Ayrıca cilt bakımınıza C ve E vitamini içeren ürünler eklemeniz cildinizin kendini yenilemesine yardımcı olacaktır.

5- Çevrenizdeki eşyaların temizliğine dikkat edin
Yastık kılıflarınızı en az haftada 1 kez değiştirmek, cep telefonunuzun ekranını temizlemek asla ve asla kirli ellerinizle cildinize dokunmamak gereklidir. Havlunuzu günlük değiştirmek akneden kurtulmanızı sağlar. Ellerinizi yüzünüzden uzak tutmalısınız. Yüzünüzle oynamanız cildinizde ize neden olabilir.

6- Gıda takviyeleri ile vücudunuzun mineral ihtiyacını karşılayın
Ne kadar düzeli beslenirsek beslenelim vücudumuzun gün içerisinde ihtiyacı olan tüm vitamin ve mineralleri alamayabiliriz. Doktorunuza danışarak günlük yaşantınıza göre gıda takviyesi alabilirsiniz. Hücre yenilenmesinde etkili olan Omega3, C vitamini günlük rutininize uygun multi- vitamin tabletler, akne üzerinde etkili olan çinko gibi gıda takviyeleri benim akneden kurtulmamda yardımcı olan gıda takviyeleridir.

7- Düzenli bir yaşam ile stresinizi azaltın
Stres bütün her şeyin başı olduğu gibi sivilcenin de en büyük tetikleyicisidir. Tamamen stresten uzak durmak mümkün olmasa da stresinizi en düşük seviyede tutmalısınız. Bunun için düzenli yapılan spor ile hem stresten uzak kalabilir hem de vücudunuzda ki atık maddeleri terleme yoluyla atabilirsiniz.



✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !