Anne olmanız çekiciliğinize engel değil!

Kadınlar anne olmalarının hemen ardından, hamilelik öncesi görünümlerine dönmek ve çekiciliklerini muhafaza etmek istiyorlar. Fakat doğum sonrası vücutta meydana gelen değişiklikler, fazlalıklar veya sarkmalar buna izin vermeyebiliyor. 

Bunu şöyle anlatmak mümkün; Karnın iki yanında yer alan ve arada 1.cm.’lik bağ doku bulunan iki adet kas vardır. Doğum esnasında içerde yer oluşması için iki kas arasında ki bağ doku bazen 10-15 cm.’e kadar esner ve yırtılır. Ancak doğum sonrasında bağ dokusu tekrar lastiksi bir yapı gibi kasları bir araya getirmez. Superplast Estetik Cerrahi Merkezi’nden Op.Dr. Coşkun L.Taşçı, bu durumun zayıflamakla ya da egzersiz ile düzelemeyeceğini , çoğu hanımda bu duruma eşlik eden deri fazlalığı ve yağlanmada kötü bir görüntü oluşturduğunu belirterek, klasik ve modern lazer destekli yöntemle karın germe işlemlerini anlattı.

Klasik Yöntemle Karın germe
Klasik yöntemde ameliyata kesi ile başlanır. Bu kesi kasların yırtık olduğu yere kadar açılıp elle dikilir. Bel ve karın bölgesindeki yağlar cerrahi olarak veya klasik olarak liposuction ile alınır. Bu yöntemde hasta 7-10 gün sonra banyosunu yapabilir ve 2-3 ay sonra sosyal hayatına devam edebilir.

Modern Yöntem - Lazer destekli endoskopik karın germe
Modern yöntem ise tüm karın ve bel bölgesindeki yağların lazer lipoliz ile alınmasını, daha sonra endoskopi yardımı ile kasların onarılması ve sadece fazla derinin alınmasını kapsıyor. Bu yöntem klasik yöntemden çok daha kısa, ağrısız ve konforlu bir işlemdir. Hastalar hiçbir zaman V şeklinde yatmak zorunda değillerdir. Operasyonun ertesi günü yürüyerek evlerine gidebilirler. 3 gün sonra bandajları açılır ve banyo yapabilirler.


Modern yöntemde göbek deliğinin yeri değişir mi?
Değişmez, göbek deliğinin göbek derisinin bir parçası değil kendi kablosuyla kasların arasında çıkan bağımsız bir yapı olarak değerlendiriyoruz. Eski göbek deliği orjinal yerinde olduğu gibi kalıyor sadece karın derisi ile temas ettiği nokta değişiyor.

Yeniden hamile kalınabilir mi?
Bu operasyon yeniden hamile kalınmasına engel bir durum yaratmaz. Gebelik sonrası onarılan kaslar arası yapı tekrar esner ancak istendiği takdirde işlem tekrarlanabilir ve düz bir karın elde edilebilir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !