Tüp bebek ve normal gebelik arasındaki farklar

Normal gebelik ve tüp bebek tedavisi ile kalınacak gebelik arasında hiçbir fark olmayacak. Birisi kendiliğinden buluşup oluşacak, diğerinde hekimler yardımcı olup hücreleri buluşturup döllenme sağlanacaktır.

Ünlü tüp bebek doktoru Prof. Dr. Bülent Tıraş, tüp bebek tedavisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Normal gebelik ve tüp bebek arasındaki farklar nelerdir?

Normal yolla gebelik oluşabilmesi için kadın ve erkeğin üreme anlamında sıkıntısının olmaması gerekmektedir. İstenen; kadına ait yumurtlama, tüplerin açık olması, döllenmiş yumurtanın barınabileceği rahim yapısı mevcut olmalıdır. Erkek içinde canlı sperm örneği ve bu sperm örneğinin vücut dışına çıkabiliyor olması aranacaktır. Tüm bu koşullar tamamsa ve başka bir problem yoksa korunmasız ilişki ile gebe kalma oranı yüksek tir ve muhtemel ilk altı ay içinde düzenli ilişki ile gerçekleşecektir. Bir yıla kadar düzenli ilişki olmasına karşın gebelik elde edilemiyorsa tıbbi açıdan değerlendirme başlatılır.

Şartlar değerlendirilip diğer tedavi metotları ile alınacak olumsuz sonuç sonrasında tüp bebek tedavisi gündeme gelir. Normal gebelik ve tüp bebek tedavisi ile kalınacak gebelik arasında hiçbir fark olmayacaktır. Birisi kendiliğinden buluşup oluşacak, diğerinde hekimler yardımcı olup hücreleri buluşturup döllenme sağlanacaktır.

Tüp bebek tedavisi ile bebek dünyaya geldiği zaman normal bebeklerden farklı olacak mı?

Tüp bebek tedavisinde verilmiş ilaçlar, yapılan işlemler yalnızca döllenmenin oluşumu, barınması ve doğuma kadar anne rahminde kalabilmesine yönelik işlemler olacaktır. Normal gebeliklerde olacağı gibi, tüp bebek ile dünyaya gelen bebeklerde aynı sağlıklı süreçten geçeceklerdir.

Tüp bebek tedavisi başarısız olursa ne düşünülür?

Yapılan tüm işlemlerin ardından gebelik sağlanamıyorsa çiftlerde yardımcı tüp bebek tedavi metotları denenerek tekrar tüp bebek girişimi gerçekleştirilebilir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !