Saç Bakımı ve Kepek Problemi

İnsanoğlunun vücudunda en fazla uygulama ve değişiklik yaptığı bölüm saçlarıdır. Tabi saçların bakımı ve beslenmesi de dikkatli olunması gerekilen bir durum halini alıyor.

 Yaz aylarından ziyade özellikle kış aylarında; soğul hava, rüzgar, kar ve yağmur gibi etmenler saçın yıpranmasına, kırılmasına, matlaşmasına ve pullanmasına sebep olur. Kişinin saçlarını bu tür etmenlerden koruması için saç bakımı elzem bir durum halini alıyor. Bildiğiniz üzere bu bakım sayesinde saç dökülmesine ve saçların kepeklenmesinin de önüne geçebilirsiniz.

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki, sağlıklı beslenme sağlıklı saçların altın kuralıdır. Unutmayın ki saçlar için gerekli olan vitamin ve minareller ancak kan yolu ile saçlarınızı besleyebilir. Kırmızı et yumurta beyazı ve kurubaklagillerde bulunan; B12 vitamini, demir, folik asit, çinko ve biotin hem cildiniz hem de saç kökleriniz için oldukça yararlıdır.

Saç sağlığı dermatologların ilgilendiği bir bölümdür. Ve çoğu dermatolog cilt sağlığı ile saç sağlığı için; düzenli uykuyu, stressten uzak bir yaşatıyı, meyveler gibi antioksidan yiyecekleri, dengeli ve düzenli beslenmeyi önerir. Bu sayede hem sağlıklı bir yaşamın kapısını aralarken hem de sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz. Peki saç bakımı nasıl yapılmalı?

Bu soruya cevap verebilmek için ilk başta saç sorunlarını inceleyelim. Bu saç sorunlarından karşımıza en fazla çıkanı tabi ki saç kepekleridir. Bir kişinin tüm vücut yüzeyi sürekli olarak ölü deri hücrelerini atar ve cilt her yirmi dört saatte bir kendini yeniler. Kepek ise, kafa derimizdeki ölü hücrelerin normalden daha fazla kuruyarak dökülmesidir. Bu ölü hücreler de saç diplerimizde birikir. Fazla kepek, kaşındırıcı ve sıkıntı verici bir durumdur. Yalnız kepekli saç vakaları genelde dönemseldir ve ömür boyu etki göstermez. Bu sebeplerin yanında hormonsal dengesizlikler, sağlık sorunları, fazla terleme, fazla oranda şeker ve yağ tüketimi, saç boyası maddelerinin yanlış kullanılması, panik ve tansiyon gibi sebelerden de saçta kepeklenme gözlenir.

Saç kepeklenmesi doğal yollarla gerçekleşen bir olay olduğu için tamamiyle ortadan kaldırılamaz ancak kontrol altına alınabilir. Ciddi kepek problemi yaşamaya kişi bildiğimiz kepek şampuanlarıyla problemi giderebilir. Bu çözümün dışında; kömür-katran tedavisi, kükürt tedavisi, selenyum sülfit gibi tedaviler de ciddi kepek problemi ile başa çıkmanın yollarındandır. Alternetif olarak ise, sarımsak ve kekik gibi besinlerle kepek problemi ile savaşabilirsiniz. Bunları günlük tablet olarak ya da doğal yollarla alabilirsiniz.

Eğer günlük tablet vitamin alır, saçlarınızı fazla taramazsın mevcut saç problemleri sizin başınıza gelmeyecektir. Bunun yanında kullandığınız tarağın ahşap ve kıldan olmasını da özen gösterin. Çünkü bazır plastik taraklar içlerinde kötü ve zararlı kimyasal maddeler içeriyor. Bunlar silikon ya da ammonium laurel sulfate gibi maddeler oluyor. Bu da saçlarınız için büyük tehdit.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !