Kadın nesli gittikçe neden daha güzel oluyor?

Kadın nesli gittikçe daha güzel oluyor, erkeklerdeyse bu konuda pek bir ilerleme yok! Üstelik güzel kadınlar, kendilerinden sonraki neslin de güzelliğinin garantisi…

Helsinki Üniversitesi’nde Amerika’dan bin 244 kadın ve 997 erkeğin 40 sene izlenmesiyle yapılan araştırmaya göre, ‘evrimsel güzellik yarışı’nda kadınlar gittikçe daha çekici hale geliyor.

Araştırmaya göre ayrıca güzel kadınlar kendilerinden daha gösterişsiz hemcinslerine oranla daha çok çocuk sahibi oluyor ve bu çocuklar da yüksek oranda kız oluyor. Bu kızlar da yetişkinliklerinde çekici kadınlara dönüşüyor, dolayısıyla bu döngü aksamadan devam ediyor.

Çalışmaya göre erkeklerse estetik açıdan ‘mağara adamı’ atalarından pek farklı değil. Ancak psikologlar güzelleşmenin evrimsel olmanın ötesinde, kadınların kendilerine giderek daha çok bakmalarından kaynaklandığı kanısında. Katılımcıların güzellikleri çalışma sırasında çekilen fotoğraflarla analiz edilmiş, kaç çocuk sahibi oldukları da incelenmiş. Çekici kadınların, daha az çekici hemcinslerinden yüzde 16 daha çok çocuk sahibi oldukları görülmüş. Öte yandan en az çekici erkekler, diğer erkeklere oranla yüzde 13 daha az çocuk sahibi oluyor.

Çalışmanın lideri, evrimsel psikolog Dr Satoşi Kanazava “Fiziksel çekicilik her iki cins için de avantaj. Ama çalışmada erkeklerin kadınlara oranla, daha ortalama bir görünümü olduğunu gördüm” diyor.

Psikolog Mamta Bhatia’ya göreyse kadınların daha çekici hale gelmesinin nedeni kendilerine daha çok özen göstermeleri. Bhatia, “Artık güzellik ürünlerine ulaşmak daha kolay, kıyafetler de en iyi yönleri açığa çıkarır şekilde dizayn ediliyor” diyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !